in

Wat kan je allemaal met een Dolce Gusto?

We beginnen steeds meer te experimenteren met verschillende smaken, en zo komen er steeds lekkerdere drankjes op de wereld. Je zou denken dat er aan koffie niet veel te veranderen valt. Toch zijn er ook ontzettend veel verschillende smaken op de markt als het om koffie gaat. Welke smaak ga jij binnenkort proberen?

Meest gedronken koffie

Voor onze voorbeelden gaan we verschillende smaken van Dolce Gusto Cups gebruiken, gewoon omdat wij dat lekker vinden.

Natuurlijk kent iedereen wel de klassieke espresso. Het is een mix van Braziliaanse Arabica en kwalitatieve Robusta uit Afrika, India en het Midden-Oosten. Je krijgt hierdoor een diepe smaaksensatie zoals bij de traditionele Italiaanse espresso.

Soms heb je gewoon behoefte aan iets sterkers, en daarvoor is de intenso in het leven geroepen. Dit heeft een sterke smaak van onder druk geroosterde, Aziatische Robusta bonen die in balans gebracht worden met een speciale Arabica. Wanneer je even een rustmomentje nodig hebt om weer bij te komen, is de intenso de uitkomst.

Daarnaast heb je ook nog de Supremo. De naam zegt eigenlijk alles al, dit is de luxere, exclusievere variant. Deze smaak bestaat uit 100% Arabica koffie en us volkomen uniek. De intense aroma, gepaard met de diepe kleur en volle smaak zorgen ervoor dat jij echt wel je bed uit wilt komen en lekker wakker wordt.

Lees ook:
Koffiedrinkers hebben minder lichaamsvet

Natuurlijk is er ook nog de decaf. Soms wil je gewoon even heel de dag koffie drinken, of uitrusten voordat je naar bed gaat, zonder dat je beïnvloed wordt door cafeïne. Maar ja, decaf.. smaakt dat dan überhaupt nog wel naar koffie? Ondanks het feit dat er maar 0.1% cafeïne in zit, smaakt het nog precies hetzelfde. Dit is mogelijk dankzij de speciaal geselecteerde, smaakvolle Arabica en Robusta koffiebonen.

Smaken koffie

Het houdt niet op bij de klassieke smaken, zoals ik al zei wordt er steeds meer geëxperimenteerd. Heb je wel eens gehoord van koffie verkeerd? Dit noemen ze ook wel cafe au lait. Het valt een beetje te vergelijken met een cappuccino, maar zonder de melkschuim. Het heeft dus een beetje een pittige smaak, maar een zachte nasmaak.

Alhoewel het niet echt koffie is, kun je ook een lekkere choc au lait maken met Dolce Gusto Cups. Je raad het al, dit is een heerlijke, romige kop chocolademelk. Natuurlijk is dit het lekkerst in de winter, maar ook tijdens de andere seizoenen is dit prima te doen!

Je merkt dus al dat er behoorlijk veel smaken zijn, en dan hebben we nog maar het topje van de ijsberg besproken. Maar wist je ook dat je gewoon thee kunt maken met Dolce Gusto Cups? Wat dacht je van munt thee? Gewoon het cupje in het apparaat stoppen, op het knopje drukken en je munt thee staat klaar. Het is allemaal zo makkelijk tegenwoordig.

Lees ook:
De bizarre Mukbang trend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

onjuiste uitslag corona

Blunder met coronatest veroorzaakt onjuiste uitslag in Dordrecht

Horrorverhalen bij de tandarts