corona is een hoax

Waarom zijn er zoveel mensen die denken dat corona een hoax is?

0 Shares

Het begint steeds gekker te worden in de samenleving. Hulpverleners worden uitgescholden, aangevallen en zelfs bespuugd. En dat allemaal omdat zij proberen te helpen tijdens de coronacrisis. Maar waarom zijn deze mensen er heilig van overtuigd dat corona niet bestaat? Zit daar een logische redenering achter, of zijn het ‘complotgekkies’?

Corona is een hoax

Bij een coronateststraat in Breda zijn deze week meerdere vernielingen aangericht en zijn medewerkers uitgescholden. Borden waren beklad met graffiti en de woorden ‘Covid = een hoax’. Verkeersregelaars en medewerkers van de teststraat werden ook uitgescholden. Wat voor de medewerkers en de mensen in de teststraat een veilig gebied had moeten zijn, is hierdoor veranderd in een hele onprettige sfeer. Het lijkt alsof steeds meer mensen zich tegen het kabinet en de coronamaatregelen beginnen te keren. Maar waarom eigenlijk?

Het duurt te lang

Een van de meest logische redenen is dat het allemaal te lang begint te duren. Natuurlijk waren er ook al mensen die vanaf het begin niet in corona geloofde, maar des te langer het duurt, des te meer aanhangers het anti-corona kamp heeft. Mensen willen gewoon weer terug naar hun dagelijkse leven. Ze willen niet constant beperkt worden in hun doen en laten. De kerst komt er ook weer aan. Dit wilt iedereen natuurlijk gewoon met vrienden en familie kunnen vieren op de manier die zij gewend zijn. Zonder allerlei regeltjes.

Je moet het in principe een beetje zien als huisarrest. In het begin aanvaard je de consequenties, omdat je weet wat er fout is gegaan. Maar na een paar weken of zelfs maanden begint het toch te lang te duren. Je bent de regels beu. Het liefst wil je gewoon weer terug naar hoe het was. Dus je begint je ongenoegen te uiten, en soms op een manier die niet altijd even goed uitpakt.

Te veel vragen

Het coronavirus brengt veel vragen met zich mee, waar we eigenlijk nog altijd geen antwoord op hebben gehad. Hoe is het virus bijvoorbeeld ontstaan? De ene expert zegt dat het door vleermuizen is gekomen, en de ander vertelt weer een verhaal over een mislukt experiment in een laboratorium. Waarom kan een besmetting zo extreem anders verlopen bij twee verschillende mensen? Hoe kan er nu ineens wel even gauw een vaccin gemaakt worden terwijl dit normaal gesproken jaren duurt? Het is begrijpelijk dat er dan vragen komen met al die verschillende vragen en verhalen. We missen de duidelijkheid. We willen graag weten waar we aan toe zijn, en daarvan hebben we nog eigenlijk geen flauw benul. Steeds meer mensen weigeren om de regeltjes te volgen tot zij antwoord hebben op hun vragen.

Ver-van-mijn-bed show

Soms moet je gewoon iets meegemaakt hebben om het te geloven. Voor een groot gedeelte van de mensen is dit ook het geval met corona. Je hoort allerlei akelige verhalen, maar je hoort ook over mensen die nergens last van hadden. Maar zo lang het niemand in jouw omgeving is, maakt het niet uit ook. Het is allemaal te ver weg om te realiseren wat er nu precies gebeurt tijdens een besmetting. Misschien is dit ook wel een beetje angst. Vaak willen mensen niet toegeven dat ze bang zijn, en projecteren ze dit op anderen door te zeggen dat anderen juist zichzelf gek maken met angst. Een beetje reverse-psychology dus.

One Comment

  1. Max Reply

    De coronacrisis moet met de kennis van nu een andere naam krijgen: coronaschandaal!Corona is een HOAX en deze is uit de kast gehaald om ons allemaal te kunnen vaccineren en een dictatuur introduceren.In 2001 lanceerde de VS al een simulatie over een virus pandemie (Operation Dark Winter) en ook in 2018 (Clade-X) die vrij exact voorspellen wat er nu allemaal gebeurt en wat nog zal gebeuren (wanneer hun plan slaagt). In 2017 sprak Bill Gates ook al over een pandemie in een Ted Talk.Hij organiseerde ook 3 maanden voor de uitbraak een grote simulatie oefening (Event 201) over een Corona virus,die zal een wereldwijde pandemie veroorzaken.Men noemt het al een ‘plandemie’.De COVID-19-plandemie is gebruikt(naast vaccinatie) als voorwendsel om een wereldwijd proces van economische en politieke herstructurering op gang te brengen.Dit is een internationaal opgezette situatie waarbij we collectief in een soort plan economie geperst worden. Een langzame narratief verandering onder de bevolking om dit alles te accepteren en een socialisering van schulden ten gunste van de multinationals, de grootste investering funds etc…Weg met de lockdown catastrophe-DICTATUUR! Terug naar de vrijheid!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

400
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.