in ,

Anne Frank vlog wint Europese internetprijzen

De videoserie volgt het leven van Anne Frank alsof zij een hedendaagse influencer is

anne frank videodagboek prijzen
Alexander Mitrofanov/123rf.com

Sinds maart staat er op YouTube een heus Anne Frank videodagboek. De videoserie draait om hoe het leven van Anne Frank vastgelegd zou worden als zij op haar dertiende verjaardag een moderne camera had gekregen in plaats van een dagboek. Nu heeft de vijftien-delige videoserie twee Europese internetprijzen gewonnen.

Anne Frank videodagboek prijzen

Sinds de lancering heeft het videodagboek van Anne Frank ruim 6,5 miljoen kijkers getrokken. Het is een moderne manier om het verhaal van Anne Frank te vertellen en spreekt daardoor ook de jongeren aan. Bij de Lovie Awards heeft het videodagboek de zilveren juryprijs gewonnen en de publieksprijs voor Video: Entertainment en Sport. De serie is in het Nederlands gesproken maar kan bekeken worden met ondertitelingen in het Duits, Engels, Frans, Hebreeuws, Japans, Portugees, Russisch en Spaans. Er kan dus een vrij grote doelgroep bereikt worden met de serie. Alles wat terug te zien is in de serie is gebaseerd op de dagboekbrieven die Anne Frank zelf heeft geschreven.

Bekijk ook:
Weinig partijen sluiten Mark Rutte nog uit voor een nieuw kabinet

Anne Frank influencer

De videoserie volgt het leven van Anne Frank tussen 29 maart en 4 augustus 1944, de dag waarop zij opgepakt werd door de Duitsers. Ze zit al ruim anderhalf jaar ondergedoken aan het begin van de serie. Anne Frank vertelt vooral over haar gevoelens en de herinneringen die zij heeft vóór de tijd van het onderduiken. Je volgt als het ware haar leven alsof zij een hedendaagse influencer is. De stichting hoopt hiermee een jonge doelgroep te bereiken. Jongeren lezen steeds minder, en online video’s kijken is juist heel populair. Door het verhaal van Anne Frank door te geven aan de jongere generatie is het de bedoeling dat haar verhaal nooit verloren zal gaan, en dat jongeren altijd zullen weten wat er vroeger gebeurd is.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

maatregelen roken

Dit kunnen rokers de komende jaren nog verwachten

Huis renoveren? Denk eens aan wat meer zwart!