terugroepactie albert heijn
Bron: Albert Heijn
Saved Read later
Deel dit bericht

Albert Heijn roept meerdere soorten vlees terug

In verschillende rundvleesproducten van de Albert Heijn is de poepbacterie E. coli gevonden. Daarom worden de hamburgers, braadworsten en rundervinken van eigen merk teruggeroepen. De bacterie kan vooral kinderen, senioren en mensen met een zwakke gezondheid erg ziek maken.

Terugroepactie Albert Heijn

Het gaat om de producten met een houdbaarheidsdatum tot 24 of 25 september 2020. Hoewel deze producten niet meer in de supermarkt liggen, kan het wel zo zijn dat klanten deze nog in de vriezer hebben liggen. Er wordt daarom gezegd om deze producten terug te brengen naar de winkel. Het aankoopbedrag zal door de supermarkt vergoed worden. Dezelfde producten met een andere houdbaarheidsdatum zijn wel veilig.

Wat is E. coli?

E. coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Deze beschermt ons tegen andere schadelijke bacteriën. Helaas zijn er een aantal soorten E. coli die een voedselinfectie veroorzaken. Dit gebeurt vooral wanneer het vlees niet goed verhit is, maar kan ook voorkomen in rauwe groente en rauwe melkproducten. De ernst van de klachten kan variëren van milde diarree tot diarree met heftige buikkrampen. Bij ernstige gevallen kan er bloeding in de darmen optreden. Klachten duren over het algemeen 2-9 dagen. Tevens kan bij ernstige besmettingen ook de nierfunctie verminderen met bloedafbraak als gevolg.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.