in ,

Albert Heijn roept meerdere soorten vlees terug

Het gaat om de producten met houdbaarheidsdatum 24 of 25 september

terugroepactie albert heijn
Bron: Albert Heijn

In verschillende rundvleesproducten van de Albert Heijn is de poepbacterie E. coli gevonden. Daarom worden de hamburgers, braadworsten en rundervinken van eigen merk teruggeroepen. De bacterie kan vooral kinderen, senioren en mensen met een zwakke gezondheid erg ziek maken.

Terugroepactie Albert Heijn

Het gaat om de producten met een houdbaarheidsdatum tot 24 of 25 september 2020. Hoewel deze producten niet meer in de supermarkt liggen, kan het wel zo zijn dat klanten deze nog in de vriezer hebben liggen. Er wordt daarom gezegd om deze producten terug te brengen naar de winkel. Het aankoopbedrag zal door de supermarkt vergoed worden. Dezelfde producten met een andere houdbaarheidsdatum zijn wel veilig.

Wat is E. coli?

E. coli is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Deze beschermt ons tegen andere schadelijke bacteriën. Helaas zijn er een aantal soorten E. coli die een voedselinfectie veroorzaken. Dit gebeurt vooral wanneer het vlees niet goed verhit is, maar kan ook voorkomen in rauwe groente en rauwe melkproducten. De ernst van de klachten kan variëren van milde diarree tot diarree met heftige buikkrampen. Bij ernstige gevallen kan er bloeding in de darmen optreden. Klachten duren over het algemeen 2-9 dagen. Tevens kan bij ernstige besmettingen ook de nierfunctie verminderen met bloedafbraak als gevolg.

Bekijk ook:
Albert Heijn haalt Flevosap Appelsap uit schappen om giftig goedje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.