De raarste banen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De raarste banen

Je hebt er misschien wel eens van gedroomd om slapende rijk te worden. We hebben goed nieuws voor je, het is mogelijk. Professioneel slaper is namelijk een van de rare banen in deze lijst. Ook spelen met LEGO kan je een aardig zakcentje opleveren. Natuurlijk zijn er ook minder fijne banen om je geld mee te verdienen. Benieuwd naar al die rare banen? Lees dan snel verder en ontdek de raarste banen!

Professioneel slaper

De droombaan van vele, lekker slapen en rijk worden. Wie houd er nou niet van slapen? Goed nieuws, je kunt geld verdienen met slapen. Het maakt wel uit waar je slaapt natuurlijk wil je er echt rijk mee worden. Als professioneel slaper ben je actief in meerdere branches en je baan is serieuzer dan het klinkt. Hoewel het vaak geen fulltime baan is, kan je er toch best wat mee verdienen als je de juiste gigs kan vinden.

De wetenschap is erg geïnteresseerd in slapen, een slaap experiment in een medische kliniek kan je al snel honderden euro's opleveren. Ook matras fabrikanten zijn geregeld opzoek naar matras testers. Soms krijg je het matras gewoon thuis en kan je er even lekker een paar dagen op slapen om vervolgens een mooi verslag te schrijven over je nachtrust.

Ook zijn er soms artiesten op zoek naar slapers, denk aan kunstenaars welke een slapend persoon willen schilderen bijvoorbeeld. Als je jezelf een beetje goed kunt aanprijzen als slaper kun je dus, met enige moeite best slapende rijk worden.

LEGO bouwer

LEGO blokjes kennen geen grenzen, leeftijd, sekse, ras het maakt voor LEGO niets uit. Er is voor iedereen wel een LEGO set te vinden waar je uren aan kunt bouwen. Het succes van LEGO is dat ze de bouwer in iedereen naar boven weet te brengen. Zelfs mensen met weinig kennis van bouw, bouwen met gemak hele LEGO dorpen.

Natuurlijk zijn er ook mensen die heel goed zijn in bouwen, met LEGO dan hè. En voor hen is er de mogelijkheid om professioneel LEGO bouwer te worden. De job draagt de naam LEGO Master Builder, een redelijk leuke titel dachten we zo. LEGO huurt deze bouwers in om gigantische LEGO werken te bouwen. Je hebt ze vast wel eens zien staan in een winkelcentrum, LEGO constructies van meters hoog.

Bekijk ook:
Om deze reden zou je altijd een rol toiletpapier in de koelkast moeten bewaren

Hoewel het natuurlijk een fantastische baan is wijzen we je wel even op de concurrentie. Die is snijdend in dit beroep, iedereen wil zijn geld wel verdienen met een beetje spelen met LEGO. Wil je kans maken op een baan bij de LEGO groep als professioneel LEGO bouwer dan moet je dus wel bijzonder goed zijn met LEGO. Een vijf meter hoge dinosaurus van LEGO, een ruimteschip van twee meter het moet geen probleem zijn voor je. Go LEGO!

Professioneel rouwer

De dood van een geliefde is een lastig moment in het leven. Iedereen gaat er op zijn of haar eigen manier mee om. Sommige rouwen voor dagen voordat ze het leven weer oppakken. Andere sluiten zichzelf af en andere huren professionele rouwers in. Deze rouwers nemen het rouwen over en staan vaak luidkeels huilend en schreeuwend bij begrafenissen.

Deze baan is vooral in het westen vrij raar, in andere delen van de wereld is het een vrij normaal beroep. Denk hierbij aan Afrika, China of Egypte. Vooral in China is het helemaal hip. Voor de baan kom je op een begrafenis of crematie en moet je geloofwaardig huilen, schreeuwen en bedroeft doen.

Door je benen zakken van verdriet, neervallen op de grond en god om hulp vragen het is allemaal repertoire van de professioneel rouwer. Je moet er waarschijnlijk wel even voor naar de toneelschool voor een cursus acteren meer als je goed bent kan je er veel geld mee verdienen. Heb je eenmaal de baan, dan weet je ook gelijk dat je in een beroepsgroep zit waar je jaren mee vooruit kan. Mensen sterven dagelijks, rond de 150.000 zelfs dus je zou zeggen dat er werk genoeg is.

IJsberg verplaatser

Drinkwater is schaars, zo schaars dat men iets bedacht heeft wat regelrecht uit een slechte film kan komen. IJsbergen verpaatsen en om dat te doen huurt men IJsberg verplaatsers in. Er zijn genoeg plekken op aarde met zo een groot tekort aan water dat ze naar de noordpool varen en complete IJsbergen de haven in slepen om drinkwater te winnen. Nee we verzinnen het niet, het bestaat echt.

Bekijk ook:
Besparen op boodschappen: 5 tips voor vrijgezellen

Als je er zin in hebt, en je bent gezond genoeg voor de zeevaart dan zou je aan de slag kunnen bij een van de bedrijven die IJsbergen verplaatst. Vooral in het Midden-Oosten hebben landen een groot drinkwater tekort. De oplossing is voor sommige van die landen het laten ophalen van een IJsberg! Sommige landen zijn er al mee begonnen en dus kun je nu IJsberg verplaatser worden. Naast handig als aanvulling op het drinkwater, zien enkele landen er ook wel een goede toeristische attractie in.

Geur beoordeler

Als laatste dan de baan als Geur beoordeler. Van zeep tot kaarsen, deodorant tot parfum een Geur beoordeler snuift de geur op en geeft een oordeel. Hoewel het misschien een super fijne baan lijkt, heel de dag lekkere geuren ruiken en betaald worden….Zitten er ook wel enkele minpuntjes aan. Zo ruik je bijvoorbeeld ook aan zweetoksels om te ruiken hoe goed een deodorant werkt. Ook ruiken aan vis om te ruiken of het besmet is met olie is onderdeel van de Geur beoordeler.

Het kan goed betalen maar je moet er natuurlijk wel een perfecte neus voor hebben. Als je rookt kan je de baan op je buik schrijven. Kom je echter te werken voor een groot bedrijf kan je er best mee verdienen. Ook in de medische wetenschap gebruikt men Geur beoordelaars, vaak legt een Geur beoordeler zich toe op een bepaalde geur. In de medische wereld kom je zo, poepgeur beoordelaars tegen. De minste van de geuren zouden we zeggen.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.