hongerstaking vaderdag
Saved Read later
Deel dit bericht

92-jarige Arnhemmer voert succesvol hongerstaking uit: meer bezoek op Vaderdag

Henk Feenstra, een 92-jarige man uit Arnhem, is één dag in hongerstaking gegaan. Hiermee probeerde hij aandacht te vragen voor de, in zijn ogen, veel te strenge bezoekregels. Hij eiste dan ook meer bezoek op Vaderdag.

Henk Feenstra

Henk woont al drie jaar in het verpleeghuis Eilandstate in Arnhem. Aan het begin van de coronacrisis snapte hij de maatregelen nog wel, maar naarmate de weken verstreken, en de kust steeds veiliger leek, begon hij steeds minder begrip te hebben. Henk is een liefhebber van er op uit gaan, en vond het ook maar niks dat hij ineens niets meer mocht doen.

Hongerstaking Vaderdag

Voor Vaderdag werd geen uitzondering gemaakt op de bezoekregels: er is maar één persoon toegestaan. Bij een ander verpleeghuis in Arnhem, dat net zoals Eilandstate onder zorgorganisatie Pleyade valt, is er een medewerker besmet geraakt. De medewerker is vervolgens ook overleden. Dat is dan ook de reden dat het verpleeghuis zo voorzichtig is.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Toch heeft de hongerstaking van Henk effect gehad. Hij mag op Vaderdag alsnog twee mensen op bezoek krijgen. Voor Feenstra is dit een hele opluchting. Het voelt voor hem alsof hij in een gevangenis zit.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.