in

92-jarige Arnhemmer voert succesvol hongerstaking uit: meer bezoek op Vaderdag

Eigenlijk mocht hij maar één bezoeker

hongerstaking vaderdag

Henk Feenstra, een 92-jarige man uit Arnhem, is één dag in hongerstaking gegaan. Hiermee probeerde hij aandacht te vragen voor de, in zijn ogen, veel te strenge bezoekregels. Hij eiste dan ook meer bezoek op Vaderdag.

Henk Feenstra

Henk woont al drie jaar in het verpleeghuis Eilandstate in Arnhem. Aan het begin van de coronacrisis snapte hij de maatregelen nog wel, maar naarmate de weken verstreken, en de kust steeds veiliger leek, begon hij steeds minder begrip te hebben. Henk is een liefhebber van er op uit gaan, en vond het ook maar niks dat hij ineens niets meer mocht doen.

Hongerstaking Vaderdag

Voor Vaderdag werd geen uitzondering gemaakt op de bezoekregels: er is maar één persoon toegestaan. Bij een ander verpleeghuis in Arnhem, dat net zoals Eilandstate onder zorgorganisatie Pleyade valt, is er een medewerker besmet geraakt. De medewerker is vervolgens ook overleden. Dat is dan ook de reden dat het verpleeghuis zo voorzichtig is.

Toch heeft de hongerstaking van Henk effect gehad. Hij mag op Vaderdag alsnog twee mensen op bezoek krijgen. Voor Feenstra is dit een hele opluchting. Het voelt voor hem alsof hij in een gevangenis zit.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tientallen puppy’s gestikt na transport in kooien in vliegtuig

Vakantie vieren in eigen land?