hongerstaking vaderdag

92-jarige Arnhemmer voert succesvol hongerstaking uit: meer bezoek op Vaderdag

0 Shares

Henk Feenstra, een 92-jarige man uit Arnhem, is één dag in hongerstaking gegaan. Hiermee probeerde hij aandacht te vragen voor de, in zijn ogen, veel te strenge bezoekregels. Hij eiste dan ook meer bezoek op Vaderdag.

Henk Feenstra

Henk woont al drie jaar in het verpleeghuis Eilandstate in Arnhem. Aan het begin van de coronacrisis snapte hij de maatregelen nog wel, maar naarmate de weken verstreken, en de kust steeds veiliger leek, begon hij steeds minder begrip te hebben. Henk is een liefhebber van er op uit gaan, en vond het ook maar niks dat hij ineens niets meer mocht doen.

Hongerstaking Vaderdag

Voor Vaderdag werd geen uitzondering gemaakt op de bezoekregels: er is maar één persoon toegestaan. Bij een ander verpleeghuis in Arnhem, dat net zoals Eilandstate onder zorgorganisatie Pleyade valt, is er een medewerker besmet geraakt. De medewerker is vervolgens ook overleden. Dat is dan ook de reden dat het verpleeghuis zo voorzichtig is.

Toch heeft de hongerstaking van Henk effect gehad. Hij mag op Vaderdag alsnog twee mensen op bezoek krijgen. Voor Feenstra is dit een hele opluchting. Het voelt voor hem alsof hij in een gevangenis zit.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.