5000 mensen in quarantaine op Mallorca door Covid-19 uitbraak 14
5000 mensen in quarantaine op Mallorca door Covid-19 uitbraak
Saved Read later
Deel dit bericht

5000 mensen in quarantaine op Mallorca door Covid-19 uitbraak

In Spanje zitten bijna 5.000 mensen verplicht in quarantaine. Scholieren van een middelbare school hebben een covid-a9 uitbraak veroorzaakt. Dit gebeurde op het eiland Mallorca. Volgens de Associated Press zijn er nu rond de 1200 besmettingen gemeld.

De Spaanse noodhulp coördinator Fernando Simon vertelde tijdens een persconferentie dat de feestende tieners een perfecte voedingsbodem hebben gecreëerd voor het virus. De tieners vermengde zich feestend met anderen mensen uit Spanje en het buitenland toen zij het einde van hun toelatingsexamens vierden.

Feestende studenten in smalle straatjes 

De corona maatregelen waren ver te zoeken. Tot afgelopen zaterdag gold nog de verplichting om buiten een mondkapje te dragen, maar die maatregelen werden totaal genegeerd. De politie greep niet in en beperkte zich ertoe de jongeren in de smalle straatjes bijeen te houden. De feestende en drinkende studenten trokken zich niets van de politie aan. Ook de jonge inwoners van Mallorca kwamen af op de spontane feesten. Er is niet bekend hoeveel besmettingen er onder de lokale bevolking zijn.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Massale uitbraak 

Toen het duidelijk werd dat het om een massale uitbraak ging hebben de gezondheidsautoriteiten van Mallorca direct enorm veel testen uitgevoerd op honderden studenten. Men neemt aan dat het virus zich heeft verspreid toen honderden feestvierende studenten bijeenkwamen tijdens een concert en de diverse straatfeesten die werden gehouden.

Verplicht in quarantaine

Tweehonderd studenten probeerde het eiland te verlaten om te proberen de quarantaine te omzeilen. Zij werden in de kraag gevat en moesten verplicht in quarantaine in het hotel Palma Bellver. Een 17-jarige studenten vertelde aan de pers bang te zijn omdat men de studenten niet heeft verteld hoelang zij daar moeten blijven. Vanaf hun balkon en via sociale media protesteerde de studenten en riepen ontvoerd te zijn door de Balearen. De studente vertelde ook dat als zij zouden weigeren in quarantaine te gaan, zij zouden worden aangeklaagd.

118 studenten intussen weer thuis

Er zijn 118 studenten negatief getest. Zij hebben het eiland intussen mogen verlaten. Zij moesten zeven uur reizen om het vasteland te bereiken. Tijdens de reis werden zij onder streng toezicht gehouden door de politie. Ondertussen zijn de studenten weer thuis. Zij, en de studenten die nog vastzitten op het eiland Mallorca, zullen deze vakantie niet snel vergeten.

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.