24 opzettelijke brandstichters gepakt in Australië 12
Saved Read later
Deel dit bericht

24 opzettelijke brandstichters gepakt in Australië

Sinds begin november staat Australië al letterlijk in vuur en vlam door de grote, verwoestende bosbranden. Ondanks deze natuurramp en de schade die het al met zich meebrengt zijn er 24 mensen die opzettelijk brand hebben gesticht in Australië. 

Er zijn tot nu toe 24 mensen omgekomen, meer dan 2000 huizen zijn vernietigd en meer dan 49.500 vierkante kilometer land is verloren gegaan. Naar schatting van de universiteit van Sydney zijn er zo'n 480 miljoen dieren slachtoffer geworden. Hele leefgebieden en natuurparken zijn verschroeid.

Van de 24 arrestaties hebben sommigen zich niet aan het bevel gehouden geen vuur te maken, en anderen hebben ondanks een verbod een brandende sigaret of lucifer weggegooid op het uitgedroogde land, wat er voor kan zorgen dat het vuur zich snel verspreid. Correspondent Eva Gabeler laat weten dat het meestal gaat om onoplettende tieners, die de gevolgen van een kampvuurtje niet inzien. Op brandstichting of onachtzaamheid staan celstraffen tot 21 jaar. De straffen kunnen van een waarschuwing tot strafrechtelijke vervolging uiteenlopen volgens de politie.

Bekijk ook:
Google Nest Protect V2 review
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.