laptop voor school
Saved Read later
Deel dit bericht

15 miljoen euro voor extra laptops en tablets thuisonderwijs

Alle soorten onderwijs moeten na de kerstvakantie digitaal gevolgd worden, maar lang niet iedereen heeft een laptop of tablet die zij hiervoor kunnen gebruiken. Het kabinet trekt daarom 15 miljoen euro uit om extra laptops en tablets te kopen voor kinderen op de basis- en middelbare scholen die zij voor het thuisonderwijs kunnen gebruiken. 

Laptop voor school

Van die 15 miljoen euro zouden zo'n 60.000 apparaten gekocht moeten worden. De laptops en tablets zullen pas vanaf begin januari beschikbaar zijn, maar schoolbesturen kunnen vanaf 22 december tot en met 15 januari een aanvraag indienen. Er wordt wel een eigen bijdrage van de scholen verwacht van 25 procent. Onderwijsminister Arie Slob is het ermee eens dat fysiek onderwijs het beste is, maar dat we er met een laptop of tablet ook er het beste van kunnen maken. Eerder dit jaar trok de minister al 9 miljoen euro uit voor dit soort apparaten waarmee 15.000 leerlingen geholpen werden.

Bekijk ook:
Rijdt Nederlandse politie binnenkort elektrisch? Dit zijn de nieuwste modellen

Niet de juiste apparatuur in huis

Ongeveer 58 procent van de scholen kunnen niet alle leerlingen het juiste apparatuur aanbieden. Het gaat om één vijfde van de leerlingen die nog geen goede laptop of tablet hebben. Wanneer kinderen een laptop of tablet mee naar huis krijgen van school moeten hun ouders een document ondertekenen. Hierin staat dat het apparaat uitsluitend te gebruiken is voor educatieve doeleinden en dat er geen persoonlijke bestanden en spelletjes op geplaatst mogen worden. Daarnaast is de persoon die het document heeft ondertekend verantwoordelijk voor schade die ontstaat.

Terughoudend met scholen openen

Deze week werd er door de Tweede Kamer aangedrongen om te kijken of de scholen niet eerder open zouden kunnen. Een paar weken terug werd er nog verzekerd dat de scholen niet opnieuw dicht zouden gaan, maar dat is nu toch gebeurd. Premier Mark Rutte zei hier heel terughoudend mee te zijn omdat het kabinet eerst het effect van de feestdagen op de coronacijfers wil weten. Die cijfers kunnen we pas twee weken later zien waardoor de cijfers pas half januari bekend zullen zijn. De premier heeft wel laten weten dat de basisscholen sowieso de eerste zullen zijn die weer open mogen gaan zodra het kan.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.