Zo zorg je dat je kinderen staan te springen om buiten te spelen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo zorg je dat je kinderen staan te springen om buiten te spelen

Het is de droom van veel ouders: kinderen die de hele zomer lekker buiten spelen, en pas naar binnen komen wanneer het moet. Vroeger was dat heel normaal, maar nu spelen veel kinderen liever binnen. Dat is ook niet zo gek, want binnen ligt er met een computers, de PlayStation, Xbox of Nintendo Switch genoeg verleiding op de loer. Een beetje binnen gamen is natuurlijk niet zo erg, maar uiteindelijk is het ook goed voor de kids als ze naar buiten gaan. Maar, hoe krijg je dit voor elkaar? In dit artikel zetten we acht activiteiten op een rij die kinderen graag buiten doen. Regel dit en je kinderen staan straks weer te springen om buiten te spelen!

1. Trampoline

Trampolines zien we steeds vaker in de tuinen verschijnen en dat zal niemand echt doen verbazen. Springen op een trampoline blijft een vermakelijke activiteit, waar je niet snel genoeg van krijgt. Voor kinderen is dit een goede manier om hun energie op een speelse manier kwijt te kunnen. Een trampoline is dus een echte aanrader!

Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

Trampoline springen

2. Tafelvoetbal

Een andere leuke activiteit voor buiten is tafelvoetbal. Met een tafelvoetbaltafel kunnen je kinderen eindeloos wedstrijdjes tegen elkaar spelen zonder dat ze zich gaan vervelen. Niet veel mensen hebben een tafelvoetbaltafel staan, dus dit kan je kind zo maar wat populariteitspunten opleveren. En laten we eerlijk zijn, ook voor volwassenen blijft dit een leuk spelletje!

man in black tank top playing golf

3. Voetbal en goaltjes

Voetbal is de populairste sport in Nederland, dus met een goede voetbal en een paar goaltjes kom je waarschijnlijk ook al een heel eind. Na het zien van een spannende Eredivisiewedstrijd kan je je kind makkelijk aansporen om zelf even buiten te gaan voetballen!

boy playing soccer on grass field

4. Basketbal en een basketbalhoop

Niet elk kind is fan van voetbal, dus misschien heb je meer succes met een andere sport. Basketbal is dan wellicht een goed alternatief en dan kom je al ver met een basketbal en een basketbalhoop. Die hoop is wel belangrijk, want zonder wordt basketbal al gauw een beetje saai…

Basketbal

5. Stoepkrijt

Heb je creatieve kinderen, dan kan je ze misschien naar buiten krijgen met flink wat stoepkrijt. Met stoepkrijt kunnen ze de straat met hun mooiste tekeningen versieren, maar het biedt ook de mogelijkheid tot andere leuke spelletjes. Zo kunnen kinderen met stoepkrijt ook een hinkelpad maken, een speurtocht opzetten of het spelletje “landverovertje” spelen.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Stoepkrijt

6. Tafeltennistafel

Een tafeltennis tafel biedt ook voldoende vermaak voor buiten. Met een spannende vijfsetter zijn je kinderen wel even zoet. En de verliezer wil dan vaak ook nog een rematch. Het blijft een leuk spelletje, tenzij je elke keer verliest en daar niet tegen kan…

man in red crew neck t-shirt standing beside blue table during daytime

7. Waterpistooltjes en waterbommen

Als het warm weer is dan kan je bijna elk kind wel naar buiten lokken door een actief spelletje met waterpistooltjes en waterbommen te beloven. Dit is een speelse manier om heerlijk de verkoeling op te zoeken, en als het echt warm is kan je zelf misschien maar beter meedoen!

person holding pink and white Splash water gun

8. Fijne zitplek voor buiten

Sommige kinderen zijn nou eenmaal wat minder graag actief en die krijg je dus niet zo snel naar buiten voor een energieke bezigheid. Dan kan je misschien beter de middenweg opzoeken en het buiten aantrekkelijker maken met behulp van een fijne zitplek. Zo kunnen ze buiten een boekje lezen of een spelletje spelen. Dat is toch weer net wat beter dan de hele dag binnen zitten.

Potplant En Stoel Op Balkon

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.