Veranda in de tuin
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo sluit je een veranda goed aan op de tuin

Geniet het hele jaar door van de tuin, door hier een veranda in te plaatsen. Een veranda biedt je beschutting tegen de regen, kan worden afgesloten om je uit de wind te houden, enzovoorts. Daarbij past een houten veranda goed bij de natuurlijke uitstraling van een tuin! In dit artikel vertellen we je alles over het uitzoeken van een geschikte veranda. Komt de veranda in iedere tuin tot z’n recht? Op welk moment in het jaar kun je het beste een veranda bestellen?

Naast het gebruik van een veranda, kan ook een tuinhuisje de mogelijkheid bieden om het hele jaar door van de tuin te genieten. Daarbij biedt een tuinhuisje je de ideale plek om tuinmeubelen in op te slaan aan het eind van de zomermaanden.

Kijk naar het formaat van de veranda

Bij het bestellen van een veranda is het allereerst belangrijk om naar het formaat ervan te kijken. Je wilt er zeker van zijn dat de veranda niet te nadrukkelijk in de tuin aanwezig is. Dit gaat ten koste van het gazon en borders met planten. Daarbij kan het je tuin rommelig laten ogen! Vaak kiezen de bezitters van een rijtjeswoning voor een veranda over de volledige breedte van hun woning. Je zou er echter ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld driekwart met de veranda te vullen. Zo houd je ruimte over om naast de veranda twee grote klimplanten te plaatsen. Het geeft de veranda direct een natuurlijke uitstraling.

Bekijk ook:
Dit zijn de behang trends van 2024

Kies uit verschillende materialen

Niet alleen het zoeken naar het juiste formaat vergt de nodige aandacht. Let ook op de verschillende materialen, waarvan een veranda gemaakt kan worden. Kies je voor een klassieke houten veranda, of ga je voor een model van metaal? Je kunt een metalen veranda combineren met een dak van glas. Het voorkomt dat veel licht uit je woning ontnomen wordt door de veranda. Dit is vaak het geval in kleinere tuinen met een veranda, welke voorzien is van een gesloten dak. Een nadeel aan het glas is dat je dit eens in de zoveel weken schoon zal moeten maken. Je wilt zand of een groene aanslag op het glas voorkomen.

Wees je bewust van het risico op houtrot

In het geval dat je voor een houten veranda kiest, is het belangrijk om rekening te houden met houtrot. Zeker, wanneer de veranda nauwelijks onderhouden wordt. De beschermende laag met lak of beits over het hout zal slijten, waardoor het voor vocht steeds makkelijker is om in het hout te trekken. Het herstel van houtrot is doorgaans erg lastig! Zorg er om deze reden voor dat je het hout regelmatig schuurt en van een nieuwe beschermende laag voorziet.

Bekijk ook:
Zo hard zijn de prijzen van koopwoningen gestegen in de afgelopen 20 jaar

Geef je veranda kleur met verschillende planten

Om de veranda goed aan te laten sluiten bij de tuin, kun je plantenpotten en leuke hangbakken gebruiken. Hang deze bakken bijvoorbeeld aan de randen van de veranda. Door ze te vullen met vrolijke plantjes, loopt de tuin door tot in de woonkamer. Ook kun je de plantenbakken en bloempotten vullen met kruiden. Denk aan munt, peterselie, bieslook, basilicum, enzovoorts. Heerlijk om door je gerechten te doen in de zomer! Naast de mogelijkheid om je veranda meer kleur te geven, kun je deze voorzien van een vuurtafel of heater. Zo kun je tot later in het jaar buiten blijven zitten! Voor welke veranda kies jij?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.