sloopauto
Saved Read later
Deel dit bericht

Geld voor je sloopauto? Het kan!

Het is je vast wel eens overkomen. Of het nu om jezelf ging of om iemand in je omgeving. De auto was klaar voor de sloop. Vaak worden dit soort auto’s verkocht aan een sloper voor veel te weinig geld. Je kunt er in sommige gevallen nog best wat aan verdienen! Hoeveel precies? Dat is natuurlijk afhankelijk van het model en de gebreken. Daarnaast is ook de hoeveelheid schade aan de auto van invloed op de prijs die je nog kunt krijgen voor jouw sloopauto.

Zelf onderdelen verkopen

Natuurlijk is het mogelijk om zelf de goedwerkende onderdelen van de auto te verkopen. Dit kan via tal van websites, waaronder ook Marktplaats. Wel moet je hiervoor enige kennis hebben van je auto en de manier hoe deze gebouwd is. Haal je de onderdelen er niet op de juiste manier uit dan heb je een grote kans om deze te beschadigen. Daarnaast loop je ook nog het risico dat je, nadat je je auto hebt gestript, lang niet alles kunt verkopen of er juist een veel te laag bedrag voor terugkrijgt.

Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Sloopauto in een keer verkopen

In veel gevallen is dus het verstandiger om een sloopauto in één keer te verkopen. Je hoeft de auto dan niet zelf meer te strippen en uit elkaar te schroeven. Ook kun je, wanneer je je sloopauto in één keer verkoopt aan een opkoper, een redelijk goed bedrag verwachten. En dat gaat echt een stuk gemakkelijker dan je denkt. Je voert je kenteken en wat gegevens in en krijgt vervolgens binnen 24 uur een vrijblijvend bod. Dit bod hoef je, omdat het vrijblijvend is, niet te accepteren. Daarnaast zullen er ook geen kosten verbonden zijn aan het opvragen van een dergelijk bod. Ga je akkoord met het bod? Dan wordt de auto bij jou thuis opgehaald, betaald en gevrijwaard. Een ideale oplossing.

Auto tweedehands verkopen

Maar je verkoopt je auto natuurlijk niet alleen wanneer deze rijp is voor de sloop. Het is zeker te begrijpen dat je na een aantal jaar uitgekeken bent op de auto en opzoek gaat naar iets anders. Maar je moet natuurlijk ook nog van je huidige auto af zien te komen. Ook dat kun je natuurlijk zelf doen via populaire autoverkoopsites. Maar je kunt ook, net als bij een sloopauto, de waarde laten bepalen. Wanneer je akkoord gaat met het bod van de opkoper wordt de auto gewoon bij je thuis opgehaald, betaald en gevrijwaard. Vervolgens kun jij uiteraard een nieuwe auto gaan aanschaffen, waarbij je het door jou verdiende geld van je vorige auto als extraatje hebt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.