Zo ga je veilig te werk met elektriciteit 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo ga je veilig te werk met elektriciteit

Als je een klusje moet doen waar elektriciteit bij komt kijken, dan is het van belang dat je altijd veilig te werk gaat. Je wil namelijk geen ongeluk veroorzaken, zoals het ontstaan van elektrocutie of het in de brand vliegen van bepaalde apparaten of onderdelen. Met een klein ding waar je niet goed aan denkt, kan dit al gebeuren en dat zou erg onhandig zijn. De volgende tips zijn dus erg belangrijk als je gaat werken met elektriciteit, om te verzekeren dat er niks mis kan gaan.

Wees verstandig en werk er alleen aan met de juiste kennis

Wellicht heb je wel eens van iets gedacht ‘dat kan ik wel’, ook al was het iets waar je geen kennis of ervaring mee hebt. Dat is natuurlijk niet handig, je weet niet altijd goed hoe een apparaat of iets dergelijks in elkaar zit en of het je wel zelf lukt om het probleem op te lossen. Heb je de kennis nog niet? Zoek het dan online op, of zorg ervoor dat je iemand anders inschakelt die het klusje voor je kan klaren.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Zorg voor de juiste onderdelen

Het is belangrijk dat wanneer je begint aan een project, je deze ook zo snel mogelijk weer af kunt ronden. Het laten liggen van apparatuur en bedrading is niet veilig en zeker niet verstandig. Zorg er daarom voor dat je de juiste onderdelen al hebt, zodat je hier niet nog op hoeft te wachten. Kleine dingen als circular connectors of power connectors heb je ook niet zomaar in huis als je het nog niet hebt, en dan is het al zo dagen verder tot je er weer mee bezig kunt. Dat is gevaarlijk en zeker als het in een open ruimte ligt, is dat niet handig.

Haal alle spanning er altijd af

Het klinkt een beetje als een logisch punt, maar toch is het belangrijk: werk altijd alleen met elektrische installaties als er geen spanning meer op staat. Het is belangrijk dat niet alleen het apparaat zelf maar ook de ruimte eromheen volledig is vrijgemaakt van spanning. Zet de hoofdschakelaar uit, of zet eventueel de groep uit waar de installatie op is aangesloten. Meet vervolgens ook altijd de hoeveelheid spanning die zich nog bevindt in het apparaat of de installatie – je weet het maar nooit, er kan zo nog enkele spanning op staan en als je dit van tevoren niet getest hebt, dan kan er nog wel eens wat misgaan. Dat wil je natuurlijk niet.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.