Wat je moet weten voordat je Kratom gaat gebruiken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat je moet weten voordat je Kratom gaat gebruiken

Kratom is net als de magic truffel en wiet een legale softdrug in Nederland. Het tropische kruid is ontzettend populair in Nederlandse smartshops. Wat moet je weten over de Mitragyna speciosa? Wat zijn de kratom effecten en ervaringen?

Wat is Kratom?

Kratom is een tropisch kruid dat afkomstig is van reusachtige bomen in Zuidoost-Azië. De Mitragyna speciosa bomen kunnen tot wel 30 meter hoog worden en er zijn ontzettend veel ondersoorten of cultivars. Daarom zijn er ook verschillende soorten kratom, met ieder een nét even ander effect. Je kunt kratom bladeren kauwen. Soms wordt er thee gemaakt van de bladeren, of de werkzame stoffen worden verwerkt in een extract.

Kratom is in Nederland legaal verkrijgbaar voor meerderjarigen. Je kunt het net als bijvoorbeeld magic truffels of paddo kweeksets vinden in de smartshop. Eerder schreven we al over tips voor als je de eerste keer paddo’s gaat gebruiken. Zo zijn er ook een aantal dingen die je moet weten over kratom effecten. Wanneer je daarvan op de hoogte bent, is het gebruik van kratom helemaal veilig. Het is belangrijk dat je kratom niet combineert met andere medicijnen of smartdrugs. Kratom in combinatie met MAO-remmers of andere psychoactieve middelen kan voor vervelende en gevaarlijke situaties zorgen. Daarnaast is het niet verstandig om kratom te gebruiken wanneer je zwanger bent.

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

Wat zijn de effecten van Kratom?

Omdat er verschillende soorten kratom zijn, kunnen de effecten licht verschillen. Over het algemeen kun je kratom effecten vergelijken met een lichte vorm van opium. Van oudsher werd het door de Aziatische bevolking ook gebruikt als vervanger van deze drug. Maar wees gerust. Om effecten te ervaren die vergelijkbaar zijn met opium, moet je een enorme hoeveelheid kratom tot je nemen. Dat is bijna niet haalbaar. Kratom heeft een veel mildere werking en is in vergelijking met opium hartstikke onschuldig.

De belangrijkste stof uit kratom is mitragynine. Dit stofje werkt op de opiaat-receptoren in je hersenen, waardoor het je humeur en angst kan beïnvloeden. Bij normaal gebruik van mitragynine krijg je een euforisch gevoel en een flinke lading energie. Enorm stimulerend. Daarom wordt kratom ook wel gebruikt als legale partydrug op feestjes en festivals. In de praktijk is het net even anders. Omdat er in kratom bladeren meer stoffen zitten dan alleen mitragynine, worden de kratom effecten per soort anders. Bij hoge doseringen kun je juist een ontspannen werking verwachten. Het voelt dromerig, verdovend en soms licht afrodiserend. Je kunt wel zeggen dat de Mitragyna speciosa een veelzijdige plant is.

Verschillende Soorten

Er zijn dus veel verschillende soorten. Het verschil in effect valt in grote mate af te lezen aan de kleur van de bladnerf. Zo heeft rode kratom een andere werking dan witte kratom. Daarnaast zijn er nog extracten die alleen de werkzame stof mitragynine bevatten, waardoor ze alleen een stimulerende werking hebben en niet ontspannend. Als je kratom gaat gebruiken, is het verstandig om goed te kijken welke soort bij je past.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Kratom Bali heeft een overwegend kalmerende werking. Hoe hoger de dosering, hoe dieper de ontspanning. Thaise kratom daarentegen, heeft juist stimulerende bestanddelen. Thai kratom geeft je energie en is perfect voor een feestje. Kratom Malaysia heeft bij lagere dosering een energieke werking en bij hogere dosering brengt het juist ontspanning. De sterkste uit de familie is de Maeng Da Kratom. Maeng Da bladeren worden speciaal geselecteerd op de hoeveelheid werkzame stoffen. Het is de vergelijken met Malaysia, maar dan veel sterker.

Is Kratom Verslavend?

Zoals met veel middelen moet je uitkijken voor verslaving. Dat iets legaal en veilig is, betekent niet dat er geen kans is op verslaving. Kratom staat bekend als een licht-verslavend middel. Veelvuldig en regelmatig gebruik is af te raden, want de bijwerkingen van een kratom verslaving zijn heftig. Wil je kratom gebruiken? Doe het niet wanneer je zwanger bent en combineer het niet met andere medicijnen of drugs. Geniet met mate, dan is het een leuk en volkomen veilig experiment.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.