Zo creëer je een romantische sfeer in huis 9
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo creëer je een romantische sfeer in huis

Wil jij je huis romantisch inrichten zodat jij en je partner een sfeervolle plek hebben om te ontspannen? Je kunt je huis in een handomdraai romantisch inrichten. Het enige dat je hoeft te weten, is hoe je de juiste verlichting, kleuren, meubels en decoraties met elkaar moet combineren. Een romantisch interieur heeft een comfortabele en ontspannen uitstraling en nodigt uit om te genieten. 

Gebruik warme verlichting 

Verlichting speelt in ieder interieur een essentiële rol. Om je woning een romantische uitstraling te geven, wil je warme verlichting gebruiken. Zo voeg je bijvoorbeeld een vleugje romantiek toe met kaarsen, kandelaars en lantaarns. Niet alleen geven deze licht, maar ook dragen ze bij aan de decoratie van jouw woon- of slaapkamer. LED-lampen zijn niet alleen een duurzame vorm van verlichting, maar LED-lampen passen ook in iedere situatie doordat deze dimbaar zijn.  Zo ga je in een handomdraai van functionele verlichting naar romantische sfeerverlichting. 

Lichte kleuren op de muur

Voor een romantische uitstraling valt het aan te raden om de muren een romantisch tintje te geven. Combineer bijvoorbeeld neutrale en lichte kleuren met elkaar, zoals wit in combinatie met pasteltinten zoals geel of roze. Dit past ook helemaal in de interieurtrends van 2021. Voor een wat speelse uitstraling is het ook erg leuk om sommige van je muren te voorzien van een mooi behangetje met print. Kies voor een bloemmotief, dat kenmerkend is voor de romantische look.  

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

Vintage meubilair

Vintage meubilair geeft jouw interieur direct een romantische uitstraling. Je kunt dit versterken door bijvoorbeeld dat leuke oude tafeltje dat je op een rommelmarkt hebt gevonden te schilderen in wit- of pasteltinten. Wanneer je het vervolgens nog een vervaagde afwerking geeft, krijg je een bijzonder mooi en origineel resultaat. 

Kies ook voor één of meerdere barokke spiegels. Met spiegels in je huis laat je de kamers groter lijken en bereik je eenvoudig de gewenste sfeer. Romantische spiegels kenmerken zich door hun omlijsting en vorm. Kies voor een sierlijke lijst en een ovale vorm om de muren van je hal, woonkamer of slaapkamer te versieren. Als je witte muren hebt, kan het erg leuk zijn om de lijsten van jouw spiegels in een pastelkleur te schilderen die mooi aansluit bij de rest van je interieur. Op een donkere kleur staat een witgeschilderde lijst juist erg goed. 

Zet bloemen neer

Misschien komt je lover wel thuis met een grote bos bloemen, maar voor het geval dat niet zo is kun je deze natuurlijk ook zelf in huis halen. Met bloemen krijgt jouw huis niet alleen een romantische uitstraling maar zorg je er ook voor dat het heerlijk ruikt. Kies voor een grote vaas gevuld met rode en witte rozen of plaats meerdere vaasjes in diverse vormen, maten en materialen op je salontafel met daarin verschillende soorten van jouw lievelingsbloemen. Als je met verse bloemen werkt en alle verzorgingstips goed opvolgt, gaat jouw boeket zeker 10 dagen mee. Sommige bloemen staan zelfs langer dan 2 weken. Deze zijn erg leuk om los neer te zetten in kleine vaasjes. 

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.