Trending: de houtkachel 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Trending: de houtkachel

Naast de heerlijke warmte zorgt het dansende vuur van een houtkachel ook voor veel sfeer. Er gaat namelijk niets boven de gezelligheid van een knapperend vuurtje in je woonkamer. Zo’n brandend vuur is niet alleen ontspannend, maar ziet er ook echt spectaculair uit. Met het  vlammenspel van een echt houtvuur kun je volledig tot rust komen. Maar die mooie, levensechte vlammen zijn niet het enige pluspunt van een houtkachel. Meer en meer mensen kiezen voor houtkachels als een gezellige manier van verwarmen. Benieuwd waarom een houtkachel kopen ook iets voor jou zou zijn? Lees er hier meer over!

De voordelen van een houtkachel

Een houtkachel is hartstikke fijn om te hebben. Het maakt je huis super gezellig met het knisperende vuurtje en geeft ook nog eens lekker warmte als het buiten koud is. Je kunt er zelfs een hoop mee besparen op je energierekening, wel tot de helft vergeleken met andere manieren om je huis te verwarmen. De nieuwste kachels krijgen de ruimte ook nog eens snel warm. En als je het goed doet, stook je hout zonder slecht te zijn voor het milieu. Dus ja, het is ook nog eens een groene keuze.

De warmte van een houtkachel

Houtkachels kunnen op twee manieren warmte geven: stralingswarmte of convectiewarmte. Convectiewarmte verspreidt zich gelijkmatig door de kamer, net zoals bij een radiator. Stralingswarmte voel je het sterkst als je dicht bij de kachel staat; hoe verder weg je bent, hoe minder je het voelt. Denk hieraan als je een houtkachel uitkiest, zodat je er een kiest die goed bij jou past.

De impact op het milieu

Tegenwoordig letten we allemaal een beetje meer op het milieu en dat geldt ook voor de bedrijven die kachels maken. Ze zijn hard bezig om kachels te ontwerpen die minder verspillen en beter zijn voor onze planeet. De nieuwste houtkachels zijn echt super zuinig. Ze halen meer dan 75% rendement en stoten maar heel weinig fijnstof uit, maximaal 40 milligram. Hierdoor voldoen ze aan de nieuwste milieueisen van ECOdesign2022. Bij elke kachel vind je een overzicht van hoe milieuvriendelijk hij is. Daar kun je informatie zien zoals het energielabel, hoe efficiënt de kachel is, hoeveel CO hij uitstoot en hoeveel fijnstof er per kubieke meter de lucht in gaat.

Ook geschikt voor buiten

Er is een heleboel keuze als je op zoek bent naar een houtkachel voor buiten. Perfect voor onder je overkapping of in je tuinhuisje. Je kunt zelfs een kachel gewoon buiten zetten met een klein rookafvoertje. Let wel op dat als je kachel buiten in weer en wind staat, hij gaan roesten. Maar dit los je zo op met een laagje hittebestendige verf.

Accesoires voor optimaal gebruik

Je houtkachel heeft een rookgasafvoer nodig om de rook naar buiten te leiden. Als je vloer makkelijk vlam vat, moet je misschien ook een vloerplaat neerleggen. En wordt de muur te warm? Dan kan een wandplaat helpen. Ben jij al overtuigd van de houtkachel?

77

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.