3 redenen om meer geld uit te geven aan een luxere pen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

3 redenen om meer geld uit te geven aan een luxere pen

Hoewel we tegenwoordig steeds vaker digitale apparaten gebruiken om notities te maken en zelfs berichtjes naar elkaar te sturen, zien we ook dat het overgrote deel van de mensen nog altijd graag met pen en papier schrijft. Gelukkig maar, want schrijven blijft belangrijk. Bovendien biedt het ook veel voordelen. Wist je dat je door te schrijven dingen beter kunt onthouden? Dit komt omdat zowel je rechter- als linkerhersenhelft aan het werk worden gezet. Hierdoor wordt het brein meer geprikkeld en ben je in staat om beter te onthouden en zelfs oplossingsgerichter te denken. Daarnaast hoef je je ook nooit zorgen te maken dat belangrijke informatie verloren gaat, want je hebt bij geschreven teksten nooit te maken met virussen of apparaten die onverwachts crashen.

Dat schrijven belangrijk is, moge nu wel duidelijk zijn. Toch is het voor veel mensen niet duidelijk waarom je dan voor een luxe pen zou kiezen. Waarom extra veel geld uitgeven aan een montblanc pen als je ook veel goedkoper uit kunt zijn door een simpele balpen te kopen? In dit artikel geven we drie redenen waarom liefhebbers van luxe pennen absoluut gelijk hebben.

1. Duurzaam

Duurzaamheid is het sleutelwoord geweest de afgelopen jaren. Overal kwamen we het verlangen naar een duurzamer leven tegen. Particulieren die hun woningen aanpasten, veranderingen in hun levensstijl doorvoerden en bedrijven die grootschalige veranderingen doorvoerden. Houd dit in je achterhoofd als we je vertellen dat er dagelijks miljoenen goedkope balpennen over de toonbank gaan. Hiervan verdwijnt een groot deel na enkele weken tot maanden alweer in de vuilnisbak. Dit zorgt niet alleen voor ongelooflijk veel afval, maar maakt ook dat er veel CO2-uitstoot is tijdens het productieproces om de toenemende vraag te beantwoorden. Als meer mensen voor luxere pennen zouden kiezen, dan biedt dit ongelooflijk veel voordelen voor het milieu. Luxe pennen gaan op de eerste plaats namelijk veel langer mee en mensen zijn er zuiniger op. Hierdoor ontstaat er minder afval en zullen er minder gewone balpennen geproduceerd moeten worden.

2. Het schrijft lekkerder

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om voor een luxe pen te kiezen. Het lijkt misschien zonde om zoveel geld aan een pen uit te geven, maar wanneer je hem eenmaal hebt snap je meteen waarom mensen dit doet. Het schrijft gewoon heerlijk. Bovendien zal je schrift ook veel mooier zijn om te lezen. Een vulpen kopen doe je niet zomaar. Deze bewaar je straks echt voor belangrijke momenten. Een bijzondere kaart die je wilt schrijven, een brief aan een dierbare of voor het ondertekenen van een belangrijk contract.

3. Professionele uitstraling

Moet je voor het werk vaak je handtekening zetten of schrijf je regelmatig iets op in het bijzijn van klanten of collega's? Dan wil je natuurlijk wel een professionele indruk maken. Een simpele balpen heeft nou eenmaal niet hetzelfde effect als een luxe (misschien wel gegraveerde) pen. Als je pennen vaak voor het werk gebruikt, is het dan ook zeker de moeite waard om hier eens extra in te investeren.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

128

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.