Top 5 raambekleding trends voor het jaar 2023 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 raambekleding trends voor het jaar 2023

De Sint is in het land en in menig huiskamer is de kerstboom al opgezet. Het einde van het jaar 2022 is in zicht! Ben jij ook zo benieuwd wat het nieuwe jaar ons gaat brengen? De eerste voorspellingen voor de raambekleding trends van het jaar 2023 zijn al binnen. We noemen er vijf!

  1. Zwarte jaloezieën

Zwart blijft hip. De afgelopen jaren waren zwarte jaloezieën al niet aan te slepen en dat zal in 2023 niet veranderen. Begrijpelijk! Zwart heeft het namelijk allemaal. Het is zowel stoer als elegant. Bovendien misstaat de kleur zwart in geen enkel interieur. Of je nu van strak en modern of romantisch en landelijk houdt. Heb je witte muren? Dan vormen zwarte jaloezieën een spannend contrast!

  1. Beige vouwgordijnen

In 2021 deed de Japandi trend al voorzichtig zijn intrede, maar dit jaar lijkt de trend ook bij het grote publiek terrein te winnen. In 2023 zal deze woonstijl pas echt zijn hoogtepunt bereiken. Een Japandi interieur wordt gekenmerkt door organische vormen, zachte materialen en natuurlijke kleuren. In een Japandi interieur valt de keuze voor raambekleding vaak op beige vouwgordijnen. Niet alleen de stof en kleur passen bij de Japandi stijl. De gevouwen stof doet denken aan origami: De traditionele Japanse vouwkunst.

  1. Velours gordijnen
Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Ook de hotel chique woonstijl wint steeds meer terrein in Hollandse woonkamers. Deze woonstijl kenmerkt zich allereerst door het gebruik van luxe materialen. Marmer, glas en fluweel bijvoorbeeld. Daarnaast zien we veel donkere volle kleuren terug binnen deze woonstijl. Nachtblauw, mosgroen en bordeauxrood bijvoorbeeld. Velours gordijnen in rijke kleuren passen dan ook perfect bij een hotel chique interieur!

  1. Duo plisségordijnen

Als er iets hot topic was in 2022, dan is het wel de torenhoge energierekening. Nederlanders gingen massaal op zoek naar manieren om energie te besparen. Met duo plisségordijnen bijvoorbeeld! De stilstaande lucht tussen de twee lagen stof houdt zowel kou als hitte tegen. Zo hoef je ‘s winters minder te stoken en bespaar je ‘s zomers op de airco. Voorlopig lijkt het er nog niet op dat de prijzen hun oude niveau gaan bereiken. De verwachting is dan ook dat de vraag naar isolerende raambekleding in 2023 nog altijd hoog zal zijn.

  1. Duurzame raambekleding
Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Duurzaamheid is al jaren een veelbesproken thema, maar sinds de corona pandemie nemen we dit onderwerp nog serieuzer. We hebben immers allemaal de positieve invloed van de afwezigheid van de mens op de natuur gezien. Bergtoppen waren niet langer verstopt achter een dikke laag smog en het water van kanalen was opeens helder. Een groeiend aantal Nederlanders neemt duurzaamheid in overweging bij de aanschaf van producten. Zo ook bij raambekleding! Zo is er steeds meer interesse in gordijnen van gerecyclede petflessen. Ook de vraag naar jaloezieën gemaakt van snel groeiende bamboe groeit rap.

Geschreven door Solano Wonen.

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.