Eenvoudig je salarisadministratie bijhouden 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Eenvoudig je salarisadministratie bijhouden

Salarisadministratie is niet het leukste werk, maar het hoort erbij als je een onderneming of bedrijf hebt. Grote bedrijven hebben vaak iemand in dienst die de salarisadministratie verzorgt. Als ondernemer heb je verschillende opties voor het bijhouden van de salarisadministratie. Doe je het zelf, besteed je het uit of gebruik je hiervoor een software pakket? De opties bespreken we in dit artikel.

Wat is salarisadministratie?

Eerst is het misschien goed om te vertellen wat salarisadministratie precies is. Je hebt te maken met salarisadministratie als je als ondernemer of bedrijf medewerkers in dienst hebt. Het betreft alles rondom het proces van registreren en uitbetalen van werknemers. Als ondernemer is het belangrijk om het salaris, de juiste loonheffingen en de belasting goed bij te houden. Ook zorg je ervoor dat werknemers op tijd worden uitbetaald. Veel ondernemers vinden het goed berekenen van de salarisadministratie een ingewikkeld proces om zelf te doen.

Zelf doen of uitbesteden

Ondernemers zijn gewend om zichzelf dingen aan te leren. Dit is een belangrijke kwaliteit, het helpt om je onderneming te laten groeien en tot een succes te maken. Op ten duur neem je toch medewerkers aan om jezelf werk uit handen te nemen. Maar dan komen er ineens ook extra taken bij. De vraag bij salarisadministratie is dan of je het zelf blijft doen of gaat uitbesteden. Wanneer je personeel in dienst hebt ben je immers verplicht om dit bij te houden. Dat kost tijd én geld.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Aan het uitbesteden van de salarisadministratie hangt echter een prijskaartje. Veel ondernemers vinden dit te duur. Als je het zelf wil blijven doen, kun je het wel een stuk gemakkelijker maken. Hoe? Door salarisadministratie software te gebruiken. Dit is goedkoper dan uitbesteden en het bespaart je als ondernemer veel tijd en gedoe.

Hoe vind je een geschikt softwarepakket?

Je salarisadministratie kun je het beste bijhouden met een goed softwarepakket. Een voordeel hiervan is dat je veel processen kunt automatiseren, zoals het opmaken en versturen van loonstrookjes. Hierdoor bespaar je als ondernemer veel tijd en dus geld.

Er zijn een heleboel online pakketten waarmee jij eenvoudig jouw salarisadministratie kunt doen. Het handigst is om de verschillende aanbieders gratis uit te proberen. Zo kan je alvast ervaren hoe gebruiksvriendelijk de software is en is de kans groter dat jij de goede keuze maakt voor jouw onderneming.

Conclusie

Aan salarisadministratie wil je liever niet te veel tijd kwijt zijn. Maar het is wel belangrijk dat het goed gebeurt. De goedkoopste en snelste manier om je salarisadministratie te doen is met behulp van software. Probeer verschillende pakketten uit om te ontdekken welke het beste bij jou past. Heb je een groter bedrijf, dan is het waarschijnlijk dat je een administratiekantoor of medewerker wil inhuren die de salarisadministratie voor jou gaat bijhouden. Zo kan jij je weer bezighouden met werkzaamheden die je bedrijf daadwerkelijk laten groeien.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.