Bizarre vondst in schuur is een schorpioen
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit bizarre dier werd gevonden in een Nederlandse schuur

Ga je op zoek naar bizarre of bijzondere dieren? Dan ben je in Nederland niet altijd aan het juiste adres. Ons koude kikkerlandje heeft immers geen tropisch klimaat. Toch werden het afgelopen jaar bijzondere dieren ontdekt die hier eigenlijk niets te zoeken hebben. Wat dacht je van de wolfspin? In Nunspeet keek een vrouw verbaasd op toen ze plotseling een zwarte schim voorbij zag schieten. Dit geloof je nooit: het bleek namelijk om een schorpioen te gaan.

Vreemde gast in de schuur

Het bizarre tafereel speelde zich af in Nunspeet, Gelderland. De vrouw had in eerste instantie niet in de gaten dat het om een daadwerkelijke schorpioen ging toen ze iets zwarts voorbij zag flitsen. Dat is natuurlijk niet vreemd. Schorpioenen kom je niet zomaar tegen in Nederland en zeker niet in een standaard schuur.

De vrouw om wie het gaat heet Ezra en ze liep afgelopen week nietsvermoedend haar schuur in, om verzorgingsproducten voor haar dochtertje te pakken. Ze schrok flink toen ze een schim zag wegflitsen en besloot daarom om haar vriend erbij te halen – zo vertelt ze aan de nieuwsbron Editie NL. “Ik heb snel de lade dicht gedaan”. Haar vriend kwam al snel met het nieuws dat de ‘zwarte schim’ en schorpioen bleek te zijn.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Bizarre vondst

De schorpioen is een bizarre verschijning, maar bioloog Mátyás Bittenbinder heeft het vermoeden dat het om een Europese schorpioen gaat. Welke het precies is en uit welk deel van Europa het dier komt, dat vindt hij moeilijk om vast te stellen. Wel weet hij met zekerheid te zeggen dat de gevonden schorpioen niet giftig is.

Ook is het onduidelijk hoe het dier precies in de schuur terecht is gekomen. Als je denkt dat de schorpioen aan een dierentuin of verblijf is geschonken, dan heb je het mis. Volgens Ezra wil haar vriend het dier per se houden – ook al is ze niet van het idee gecharmeerd.

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.