Tips voor een geslaagde verhuizing 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor een geslaagde verhuizing

Ga je verhuizen? Dan staat je een grote uitdaging te wachten! De verhuizing wordt sowieso een flinke klus, maar met de juiste voorbereiding krijg je die vast voor elkaar. Wil je weten hoe je goed voorbereid aan de slag kan gaan met het verhuizen? Dan moet je snel dit artikel lezen, want hierin delen we een paar nuttige tips voor een geslaagde verhuizing!

Tip 1: Verhuizen doe je (liever) niet alleen

Een verhuizing is veel werk, dus dit doe je liever niet alleen. Denk maar aan het gezegde; vele handen maken licht werk, dus voordat je gaat verhuizen kan je maar beter hulp inschakelen. Er zijn vast wel lieve familieleden of vrienden die willen helpen en dan is dat klusje ook weer een stuk sneller geklaard.

Je kan natuurlijk ook de hulp inschakelen van professionals. Huur een paar specialisten in – bijvoorbeeld iemand voor een woningontruiming, of gewoon wat sterke krachten – en laat het werk voor je doen. Dat scheelt weer een hoop energie.

Tips voor een geslaagde verhuizing 19

Tip 2: Haal verhuisdozen in huis

Een verhuizing regelen zonder verhuisdozen? Ondenkbaar! Het is dus belangrijk dat je genoeg verhuisdozen hebt, want zonder gaat je verhuizing echt niet lukken. De dozen kan je online kopen, maar als je rondvraagt kan je misschien ook wat dozen voor niks vinden.

Bekijk ook:
Hier moet een eigentijdse badkamer aan voldoen

Tips voor een geslaagde verhuizing 20

Tip 3: Inpakken

Heb je de verhuisdozen in huis? Dan is het de hoogste tijd om je spullen in te pakken. Hierbij is het belangrijk dat je deze klus op een goede manier klaart. Denk sowieso aan het volgende:

  • Selecteer spullen van een bepaalde kamer en stop ze in dezelfde doos. Stop bijvoorbeeld alle boeken van je boekenkast in een doos, en de spullen van de slaapkamer in een andere doos.
  • Schrijf met een markeerstift wat er in de doos zit, of geef de bestemming van de doos aan.
  • Pak kwetsbare spullen netjes in, voordat je ze in de doos stopt. Zo voorkom je beschadigingen en hoef je bijvoorbeeld niet meteen een nieuw servies te kopen voor je nieuwe huis.
  • Zorg ervoor dat de dozen niet te zwaar zijn. Zware dozen zijn moeilijk te tillen. En daarnaast heb je dan ook de kans dat de onderkant van de doos eruit valt…

Tips voor een geslaagde verhuizing 21

Tip 4: Niet alles hoeft mee

Bij een verhuizing is het goed om te beseffen dat niet alle spullen mee hoeven naar de nieuwe woning. Een verhuizing vormt namelijk het perfecte moment om eens kritisch naar je inboedel te kijken. Je hebt vast wel wat spulletjes die hun houdbaarheidsdatum hebben bereikt en dan is dit hét moment om daar afscheid van te nemen.

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Tips voor een geslaagde verhuizing 22

Tip 5: Verhuiswagen

Regel je zelf de verhuizing? Dan heb je een verhuiswagen nodig om je spullen te vervoeren. Zorg ervoor dat deze op de dag van de verhuizing klaarstaat, zodat je meteen aan de slag kan.

Tips voor een geslaagde verhuizing 23

Tip 6: Passen de meubels?

Neem je grote meubels mee van je oude woning? Dan is het wel handig om van te voren te weten of deze ook passen in je nieuwe woning. Dan hebben we het niet alleen over de plaats in de kamer, maar ook of deze door de deuren – of ramen – passen. Als dat niet het geval is, kan je deze van te voren maar beter even demonteren.

Dit waren onze tips voor een geslaagde verhuizing. Heb jij nog goed advies? Deel je tip dan hieronder door een reactie achter te laten!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.