Staycation? Investeer in jouw huis! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Staycation? Investeer in jouw huis!

Geen zin om deze zomer op vakantie te gaan en blijf je lekker thuis? Dan is dit het perfecte moment om eens een (kleine) verbouwing van je huis te overwegen. Met een paar investeringen in je huis wordt je woongenot vergroot én stijgt de waarde van je woning. In dit artikel zetten we 6 slimme investeringen voor je op een rij! 

Tip 1: Zonnepanelen op je dak

Een grote woontrend van deze tijd is het investeren in zonnepanelen. Met zonnepanelen kies je tegelijkertijd voor groene energie én een lagere energierekening. Dat is dus beter voor het milieu en je bent op ten duur ook goedkoper uit. Het is dus niet zo gek dat veel mensen kiezen voor deze investering.

Zonnepanelen

Tip 2: Isoleren

Je huis laten isoleren is misschien niet de meest opvallende investering, maar ook dit is het overwegen waard. Een goed geïsoleerd huis blijft makkelijker warm tijdens de winter én tijdens de zomer blijft de hitte juist beter buiten. Hierdoor hoef je weer minder te stoken en dat zie je weer terug aan de energierekening. Het investeren in een goede isolatie is daarnaast ook weer een groene maatregel, dus dat is nog een extra argument om dit te doen.

Bekijk ook:
Dit zijn de behang trends van 2024

Isolatie

Tip 3: Een nieuwe keuken

Heb je een oude keuken in huis? Dan is deze zomer het perfecte moment om daar eens verandering aan te brengen. Weg met die oude zooi en tijd voor een keuken die helemaal aansluit bij jouw wensen. Een nieuwe keuken is zeker een flinke investering, maar hierdoor sta je straks wel elke dag met plezier te koken. Een flinke update van je keuken werkt daarnaast ook altijd positief uit voor de waarde van je huis.

Keuken

Tip 4: Een nieuwe badkamer

Een oude keuken mag je deze zomer dus zeker vernieuwen, maar ook de badkamer moet je niet vergeten. We houden allemaal wel van een lekker bad of warme douche na een lange dag, en dan is het natuurlijk extra fijn als dit gebeurt in de badkamer van je dromen. Een nieuwe badkamer kan je daarnaast zeker een investering noemen, want ook hierdoor wordt de waarde van je huis groter.

Badkamer

Als je een nieuwe keuken of badkamer neemt, levert het sloopwerk wel veel rotzooi op. Het is dan handig als je een puincontainer regelt waar je de zooi in kwijt kan.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Tip 5: Neem een dakkapel

Wil je op een simpele manier meer ruimte creëren in je huis, dan moet je eens een dakkapel overwegen. Een dakkapel zorgt ervoor dat je kamer ruimer wordt én meer licht binnenkrijgt. Dat klinkt natuurlijk erg goed, en daarom is het geen verrassing dat er in Nederland momenteel veel dakkapellen worden gezet.

dakkapel

Tip 6: Investeer in de tuin

Blijf je deze zomer thuis, dan is het ook geen slecht idee om wat tijd, geld en energie te investeren in je tuin. Met de warme temperaturen ben je straks waarschijnlijk veel buiten en dan is het wel zo fijn als het uitzicht een beetje mooi is. Je kan de hele tuin verbouwen, maar met wat nieuwe bloemen en planten kom je ook al een heel eind.

Tuin

Als je flink veel groenafval hebt, dan is het wel handig om een tuinafval container te hebben.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.