Max Verstappen wint op indrukwekkende wijze de GP van Stiermarken in Oostenrijk 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Max Verstappen wint op indrukwekkende wijze de GP van Stiermarken in Oostenrijk

Gaat Max Verstappen dit jaar dan eindelijk wereldkampioen worden van de Formule 1? Dat lijkt met de race waarschijnlijker te worden. Na de Grand Prix van Frankrijk heeft Verstappen op zondagmiddag ook de Grand Prix van Stiermarken op zijn naam gezet. Op de thuisbaan van Red Bull Racing pakte hij 25 punten in de strijd om het kampioenschap en daarmee vergrootte hij zijn voorsprong op Lewis Hamilton.

De verwachtingen voor Max Verstappen waren hooggespannen. Vandaag zou alleen de eerste plaats leiden tot tevredenheid. Zaterdagmiddag pakte de Nederlander voor de zesde keer in zijn loopbaan pole position en op zondag was zijn opdracht duidelijk; niet – zoals in Frankrijk – ingehaald worden door Lewis Hamilton. Dat lukte Verstappen zonder al te veel moeite en van start tot finish wist de Nederlander daarna haast onbedreigd de wedstrijd uit te rijden. Met zijn winst pakt Verstappen 25 punten in de strijd om Formule 1 titel, waardoor hij nu met een ruimere marge aan kop gaat in het klassement.

Lewis Hamilton startte deze zondag op de tweede positie, naast Verstappen. De Brit wilde wel, maar kon de Nederlander de hele race niet passeren. De achterstand werd na elke ronde weer een stukje groter en al halverwege de wedstrijd werd duidelijk dat de tweede plek het hoogst haalbare resultaat zou zijn. Hamilton wist op het eind wel een extra puntje te veroveren door de snelste raceronde op zijn naam te zetten. Hierdoor heeft Hamilton dit weekend 19 punten gepakt, waardoor hij de achterstand op Verstappen met 6 punten zag uitlopen.

Valtteri Bottas eindigde in Oostenrijk op de derde plek. De Finse coureur kreeg vanwege een gevaarlijke actie op zaterdag nog een gridstraf, maar wist toch nog het podium te halen. Checo Pérez – de teamgenoot van Verstappen – eindigde net achter Bottas, op de vierde plek.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van F1-fenomeen Max Verstappen?

Formule 1 WK-klassement tussenstand

Max Verstappen heeft door zijn winst in Oostenrijk zijn voorsprong op Hamilton een klein beetje vergroot. Toch blijft het kampioenschap uitermate spannend, doordat Hamilton qua punten nog aardig in de buurt zit van de Nederlander. Segio Pérez heeft de laatste tijd de smaak te pakken, en heeft door meerdere goede resultaten nu de derde plek in het klassement te pakken.