5 voordelen van zonnepanelen op je dak 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 voordelen van zonnepanelen op je dak

Het rendement van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren zoals de oriëntatie van het dak, de hellingshoek van de panelen, de locatie van het huis, de hoeveelheid zonlicht die de panelen ontvangen en de kwaliteit van de zonnepanelen zelf.

In Nederland is de zoninstraling ongeveer 1.000 kWh per vierkante meter per jaar. Dat betekent dat een zonnepaneel van 1 m² met een rendement van 100% theoretisch 1.000 kWh aan elektriciteit zou kunnen produceren. In de praktijk ligt het rendement van zonnepanelen echter tussen de 15% en 20%, wat betekent dat een zonnepaneel van 1 m² tussen de 150 en 200 kWh per jaar produceert.

Om het iets concreter te maken, laten we een gemiddeld huishouden nemen dat jaarlijks ongeveer 3.500 kWh verbruikt. Om aan deze energiebehoefte te voldoen, zou men ongeveer 15 tot 20 zonnepanelen nodig hebben, afhankelijk van het specifieke rendement van de gekozen panelen.

Wat betreft de financiële opbrengst, een huishouden dat 3.500 kWh per jaar produceert en verbruikt, kan met de huidige elektriciteitsprijzen (ongeveer 0.53 euro per kWh) ongeveer 1855 euro per jaar besparen op hun energierekening. Daarnaast kunnen zonnepanelen ook de waarde van je woning verhogen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit gemiddelden zijn en de precieze waarden kunnen variëren op basis van de bovengenoemde factoren. Het is daarom altijd een goed idee om een op maat gemaakte offerte aan te vragen bij verschillende leveranciers van zonnepanelen om een nauwkeurig beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.

Denk je aan zonnepanelen? Slimme keus! Waarom?

1. Geld besparen? Ja, graag! Zonnepanelen = minder energierekening. Hoe lekker is dat? De zon geeft elke dag gratis energie. Dus zodra die glimmende panelen op je dak pronken, start het besparen.

2. Wees de baas over je eigen stroom Met zonnepanelen ben je de baas in eigen huis. Geen afhankelijkheid meer van prijsschommelingen bij energieleveranciers. Eigen stroom maken, hoe cool is dat?

3. Wees groen, doe groen Zonnepanelen zijn goed voor onze planeet. Ze helpen de CO2-uitstoot te verlagen. Dus met zonnepanelen maak je de wereld een stukje groener.

4. Boost je woningwaarde Als je ooit wilt verhuizen, zit je gebakken. Huizen met zonnepanelen zijn meer waard en gaan sneller van de hand.

5. Je verdient je investering terug Ja, zonnepanelen kosten wat, maar ze betalen zichzelf terug! Binnen een paar jaar heb je je investering eruit en dan is elke cent die je bespaart pure winst.

Zie je het al voor je? Je eigen, duurzame energiecentrale die je helpt geld te besparen en de wereld groener te maken? Super toch!

Maar, hoeveel gaat dit grapje je kosten, vraag je je af? Geen zorgen, we hebben het voor je uitgezocht. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en ontdek hoe betaalbaar jouw eigen zonnestroom kan zijn!

Ga voor zonnestroom. Maak de wereld beter. Bespaar geld. Het is zo simpel.

Vul je gegevens hieronder in en je ontvang vrijblijvend meerdere offertes.

Deel dit bericht
Read later
Tiffany van der Wal

Mijn naam is Tiffany Blom, moeder van 2 kids: een jongen (2014) en een meisje (2018). Hobby's zijn wandelen, lezen, schrijven, en uitjes met het gezin.

2 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.