Op welke manieren kun je anno 2022 je woning isoleren? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Op welke manieren kun je anno 2022 je woning isoleren?

We leven momenteel in bizarre en bijzondere tijden. De gas- en energieprijzen zijn door het dak heen gegaan, we hebben met een gigantische inflatie te maken en het leven wordt onwijs duur.

Merk je dit zelf ook al aan je energierekening? Dan doe je er verstandig aan om in actie te komen. Van stilzitten is nog nooit iemand beter geworden, dus kom zo snel mogelijk in actie tegen je hoge energierekening. Eén van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is om je woning beter te isoleren.

Des te beter je woning geïsoleerd is, des te beter de warme lucht in je woning blijft hangen. De kachel hoeft hierdoor minder te stoken, waardoor er minder gas- en energie verbruikt wordt. Je hebt bovendien tegenwoordig de keuze uit veel isolatiemogelijkheden.

Vloerisolatie

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om vloerisolatie aan te laten brengen. Hierbij wordt een extra isolatielaag in de vloer aangebracht, zodat de warme lucht niet van de begane grond naar boven kan ontsnappen. En daarmee ook niet van de bovenste etage naar buiten.

Warme lucht stijgt altijd naar boven op. De warme lucht die in je woonkamer aanwezig is, stijgt daardoor altijd naar de eerste verdieping op. Door tussen de begane grond en eerste verdieping vloerisolatie aan te laten leggen, voorkom je dat de warme lucht naar de bovenste verdiepingen ontsnapt.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Daarnaast kun je ook vloerisolatie op de begane grond aan laten brengen. Hiermee voorkom je dat de koude lucht vanuit de grond je woning in komt. Ook dit zorgt ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden. En dat de warme lucht dus meer/beter in je woning blijft hangen.

Spouwmuur isolatie

Het is ook mogelijk om spouwmuren te laten isoleren. Bij spouwmuur isoleren wordt er isolatiemateriaal aangebracht tussen de binnen- en buitenmuur. Tussen deze twee muren zit normaal gesproken een ruimte (spouw) van ongeveer 4 tot 6 centimeter.

Door deze ruimte met isolatiemateriaal op te vullen, blijft de koude lucht buiten je woning. En blijft de warme lucht beter in je woning aanwezig. Je hebt hierdoor met minder temperatuurverschillen te maken in je woning. Prettig voor het wooncomfort én prettig voor de hoogte van je gas- en energierekening.

Belangrijk voordeel is dat je bij spouwmuur isolatie uit meerdere materialen kunt kiezen. Je hebt hierdoor de nodige invloed op de uiteindelijke kosten, maar ook op het rendement. Vraag gerust een offerte op bij meerdere isolatiespecialisten, waarmee je een goede indruk van de mogelijkheden en kosten krijgt.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Dakisolatie

Eerder heb je al kunnen lezen dat warme lucht altijd naar boven stijgt. Om te voorkomen dat de warme lucht uit je woning verdwijnt, kun je isolatiemateriaal in je dak aan laten brengen. Met dit materiaal ontstaat een extra laag in het dak, waarmee de warmte binnenshuis gehouden wordt.

Met name bij huizen met schuine daken is dakisolatie ideaal. Het is namelijk mogelijk om isolerende panelen aan te brengen en vervolgens deze panelen netjes af te dichten. De isolatie is hierdoor niet zichtbaar, maar is absoluut merkbaar.

Wat is de beste vorm van isolatie?

Wat de beste vorm van isolatie is, hangt af van je huis en de exacte situatie. Met alle vormen van isolatie ben je in ieder geval in staat om de gewenste resultaten te behalen.

Kijk hierbij ook goed naar de subsidie isolatie. De overheid wil het isoleren van huizen stimuleren en heeft daarvoor een subsidiepotje beschikbaar gesteld. Met dank aan zo’n subsidie valt de totale investering nóg gunstiger uit. Je hebt de investering dankzij de subsidie bovendien sneller terugverdiend!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.