in

Niertransport per Lamborghini: gemiddeld 230 km/u

Binnen twee uur was het orgaan op locatie 500 kilometer verderop

nieren transport lamborghini
Sarayut Rattanamato/123rf.com

Bij een donortransplantatie is het belangrijk dat het betreffende orgaan zo snel mogelijk aanwezig is. In Italië hebbe ze dan ook geen moment getwijfeld om hun Lamborghini Huracán te gebruiken. Een donornier moest van Rome naar Padua. Normaal gesproken duurt deze rit in de auto ongeveer 5 uur. Dankzij hoge snelheden van gemiddeld 230 km/u kon dit binnen twee uur geleverd worden.

Lamborghini politie Italië

In 2017 werden een aantal versleten patrouillewagens vervangen door de bliksemsnelle Lamborghini Huracáns. De wagens zijn uitgerust met onder meer een gekoelde kofferbak waardoor de wagens geschikt zijn om te gebruiken bij de spoedtransport van levensreddende donororganen. Natuurlijk worden de Lamborghini’s niet alleen gebruikt voor spoedtransport. Ook voor surveillance op de snelwegen of bij arrestaties worden de wagens gebruikt.

Niertransport Lamborghini

Vorige week werd de Lamborghini dus gebruikt voor een spoedtransport van een donororgaan. Normaal gesproken duurt de rit van Rome naar Padua meer dan vijf uur, maar dankzij de hoge snelheden van de Lamborghini was het nu mogelijk in minder dan twee uur. Normaal gesproken wordt er voor een spoedtransport van een donororgaan een helikopter gebruikt. Waarom dat nu niet gebeurt is, is onduidelijk. Mogelijk was de levering dan nog sneller geweest.

Hoe snel moet een nier bij een patiënt zijn?

Het is vrijwel bij elk orgaan de regel dat een snelle levering altijd het beste is. Nu is het wel zo dat nieren tot 24 uur buiten het lichaam goed kunnen blijven. Er wordt tijdens de levering gebruik gemaakt van een machine die ‘beschermde’ vloeistof afgeeft aan het orgaan. Een orgaan krijgt na uitname geen zuurstof meer waardoor de kwaliteit verslechtert. Daarom is het belangrijk dat een orgaan zo snel mogelijk geleverd wordt voordat deze onbruikbaar wordt.

Bekijk ook:
Help, de polen verschuiven!

Hoe werkt orgaantransport?

In dit geval is er dus gekozen om de nieren te transporteren met een Lamborghini. De keuze van een voertuig is afhankelijk van meerdere factoren. Zo kan er bijvoorbeeld een helikopter gebruikt worden als het op de weg te druk is, of als tijd een cruciale rol speelt. Soms kunnen organen vanuit het buitenland komen. In die gevallen wordt er gebruik gemaakt van een vliegtuig die hiervoor geschikt is.

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De 10 giftigste slangen ter wereld

De 10 meest giftige slangen ter wereld

LED-lampen zijn al helemaal ingeburgerd