Je huis verwarmen: Dit zijn de beste manieren om je huis effectief te verwarmen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Je huis verwarmen: Dit zijn de beste manieren om je huis effectief te verwarmen

Tijdens de zomer ben je er liever niet mee bezig. Je geniet van de warmte, de zon, je gaat op vakantie en de wintertruien liggen nog diep in de kast. Toch is het moment er eerder dan je denkt; de gure wintermaanden.

Wanneer het buiten koud is, is het logisch dat je je huis wilt verwarmen. Vooral als je thuiswerkt, want je wilt niet bibberend achter je computer zitten. Wat zijn nu de beste manieren om je huis effectief te verwarmen? Dat bespreken we in dit blogbericht.

Maak gebruik van een elektrische radiator

Wil je je huis snel verwarmen? Dan is een elektrische radiator een geweldig middel om in te zetten. Dit zijn verwarmingskachels die elektriciteit omzetten in warmte. De kachels worden in verschillende soorten en maten gemaakt. Maar belangrijker nog: de radiator kent een aantal voordelen.

  • Niet schadelijk. Wanneer je een elektrische radiator gebruikt, komen er geen stoffen of gassen vrij die schadelijk zijn voor je gezondheid. Dat is bij bijvoorbeeld een houtkachel of open haard wél het geval. Elektrische radiators kun je zonder zorgen gebruiken.
  • Doordat er zoveel radiators zijn, is het niet onmogelijk om een stijlvol object aan te schaffen.
  • Badkamer verwarmen. Niets is prettiger dan een verwarmde badkamer – vooral na een lange dag. Een elektrische radiator kan de badkamer verwarmen, zonder het risico op brand of vergiftiging. Zo heb je altijd warme handdoeken.
  • In combinatie met zonnepanelen. Denk je na over zonnepanelen of heb je deze onlangs laten plaatsen? Dankzij deze panelen wordt de zonne-energie omgezet in elektriciteit, waardoor je energierekening omlaaggaat. Zodoende kun je kostenbesparend gebruikmaken van een elektrische radiator.
Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Elektrische radiators produceren veel warmte in een korte tijd. Zonder zonnepanelen kunnen de kosten echter hoog oplopen. Maar als je ervoor zorgt dat ramen en deuren gesloten blijven, blijft je huis op een prettige manier verwarmd en hoef je de radiator niet de hele dag te laten draaien.

Bovendien is het een geweldige investering voor de toekomst, aangezien deze radiators geen schadelijke of giftige stoffen produceren.

Andere manieren om je huis te verwarmen

Zijn er ook andere manieren om het warm te krijgen binnenshuis? Absoluut. Dit is kostenbesparend en vaak zijn de manieren makkelijker dan je denkt. Neem hieronder een kijkje voor enkele tips.

Dek tochtgaten af

Hoewel je je deuren en ramen gesloten houdt, kan er nog steeds tocht ontstaan in huis. Dat heeft verschillende oorzaken. Zo kan het aan je woning liggen. Verouderde huizen zijn niet geïsoleerd en beschikken meestal niet over dubbelglas.

Daarbij kunnen er kieren ontstaan door verouderde kozijnen. Dek tochtgaten daarom af met speciale tochtstrippen. Je kunt ook een deken gebruiken als tijdelijke oplossing.

Draag warme sokken

Loop je vaak op blote voeten of draag je geen schoenen in huis? Zodra je voeten afkoelen daalt je lichaamstemperatuur en wordt het moeilijker om jezelf warm te houden. Draag daarom warme sokken of pantoffels in huis. Je gaat merken dat dit positief uitpakt.

Bekijk ook:
Zonnepanelen kopen? Lees alles over het rendement & kosten

Zet de gordijnen open bij zon

Staat een bepaalde kant van je huis op het zuiden? Je kunt de zon kosteloos inzetten om je huis te verwarmen. Wanneer de zon op je raam schijnt, dan ga je merken dat het automatisch warmer wordt in je huis. Bij huizen met een plat dak gaat dit proces nog eens sneller.

Wie kan mij adviseren over een elektrische radiator?

Wil je je huis of badkamer verwarmen met een elektrische radiator? Dan kun je Radiator-Outlet.nl bezoeken voor de meest uiteenlopende radiators.

Je vindt een uitgebreid assortiment, met hoogoplopende kortingen. Of je nu een radiator voor de woonkamer, je thuiskantoor of de badkamer zoekt; bij Radiator-Outlet vindt je een groot aanbod.

Conclusie

In de zomer houden we ons massaal bezig met ons huis zo koel mogelijk te houden. We sluiten de gordijnen en zorgen ervoor dat er weinig zonlicht naar binnen valt. Maar tijdens de koude dagen wil je juist het tegenovergestelde; je huis verwarmen.

Een elektrische radiator is een geweldige optie. Deze zijn er in allerlei soorten en maten. Elektriciteit is op dit moment nog vrij prijzig om te gebruiken, maar in combinatie met zonnepanelen breng je de kosten al omlaag. Bij Radiator-Outlet.nl kun je terecht voor een uitgebreid aanbod aan radiators en kortingen.

Deel dit bericht
Read later

2 Comments

  1. Peter Delahaye Reply

    Dom dom dom. Verwarmen op electriciteit is peperduur. Probeer maar eens een kleine kamer te verwarmen met een elektrisch kacheltje van 2000 Watt. Bij een kilowattprijs van 0,50 euro zou dat 1 euro per uur kosten dus voor bijvoorbeeld 12 uur stoken is dat 12 euro. Voor een beetje woonkamer heb je gauw drie van die kacheltjes nodig en als je een open keuken hebt, worden dat er vier. Een elektrische radiator doet dat net zo “efficient”. Dus dat wordt dan ook 4 x 12 euro per dag. Maak je eigen rekensommetje! Kijk naar jouw kilowatt uurprijs en hoeveel uur je zou willen verwarmen…. en vergelijk dat met je huidige stookkosten op gas. De enige die beter wordt van dit soort reclame is de leverancier van elektrische radiatoren.

  2. Cornelis van Gaalen Reply

    Doordat met name in de winter nog steeds tweederde van de energie met fossiele brandstoffen wordt opgewekt is deze warmtebron niet zo schoon als wordt gesuggereerd!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.