Industrieel en vintage zijn uit, groen is de nieuwe interieurtrend. Niet in kleur, maar in groene oplossingen. De vraag naar duurzame projectinterieurs groeit. Dat is niet zo gek, duurzaam ondernemen wordt steeds meer de norm. Het interieur kan daarin niet achterblijven. Niet alleen in het bedrijfsleven, ook thuis besteden we steeds meer aandacht aan duurzaamheid. Een inrichting dat rekening houdt met de mens, milieu en maatschappij is dé toekomst.
Klein beginnen
Wie aan de slag wil gaan met het ‘vergroenen’ van het interieur, moet vooral in kleine stapjes beginnen is het advies van Homint Projectinrichting. Dat is niet alleen kostentechnisch interessanter, veel materialen en meubels kunnen prima hergebruikt worden. En laat dat nou net het startpunt zijn van het verduurzamen van het interieur. Niet weggooien maar opnieuw waarde toevoegen. Oude meubelen opknappen met een ander stofje of kleurtje doet al heel veel. Wees creatief! Ook onderdelen kunnen vaak vervangen worden. Is de zitting van een stoel niet meer goed? Probeer deze dan te vervangen. Zonde om daarvoor de hele stoel weg te gooien.
Duurzame materialen
Het gebruik van duurzame materialen vormt de basis voor een groen interieur. Dit zijn vooral natuurlijke en gerecyclede materialen. Voorbeelden zijn o.a. (FSC)hout, bamboe, riet, rotan maar ook stoffen zoals linnen, katoen, wol en gerecycled glas en plastic passen goed in een duurzaam interieur. Kurk wordt ook steeds hipper. Dit natuurlijke product is weer helemaal terug van weggeweest en zien we steeds vaker terug in het interieur.
Voor het meubilair zijn er verschillende mogelijkheden. Naast bestaande meubels opknappen, kan er gekozen worden voor tweedehands meubilair of meubelen van duurzame materialen. Nieuw is de opkomende trend van circulair meubilair. Dit meubilair wordt in beginsel zo geproduceerd dat het vrijwel oneindig te hergebruiken is. Oude materialen vormen de grondstoffen voor nieuwe meubilair. Uitgekeken op uw tafels? Maak er dan nieuwe tafelbladen of stoelen van.
Plaats een reactie