in

Huis verbouwen? De voordelen van een dakkapel

Als je iets doet, moet je het goed doen. Vooral als het om de verbouwing van jouw huis gaat. Denk daarom ook eens aan de toekomst en overweeg eens een dakkapel! Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom een dakkapel? Wat zijn hier de voordelen van? Wij hebben het voor jou uitgezocht.

Waarom een dakkapel?

Veel huizen hebben een zolder maar er valt vaak niets mee te doen. Het is een grote ruimte maar die ruimte wordt grotendeels beperkt door het schuine dak. Om oude spullen op te slaan is het ideaal, maar om nu te zeggen dat je er een extra kamer van zou kunnen maken is ook weer niet mogelijk. Dakkapellen kunnen hier het grote verschil zijn. Met een dakkapel verander je die oude zolder in een volwaardige kamer. Leuk als extra slaapkamer, kantoor of als mancave.

De voordelen van een dakkapel

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan vertellen wij jou graag meer over de voordelen van een dakkapel.

  1. Zoals we net al zeiden is er dus meer ruimte om te lopen. Je hoeft niet meer als de klokkenluider van Notre Dame door de zolder te lopen. Hierdoor wordt de zolder ook werkelijk bruikbaar als extra slaapkamer, kantoor, speelruimte, noem het maar op.
  2. Met meer loopruimte krijg je automatisch ook een grotere gebruiksoppervlakte. Hierdoor wordt de waarde van jouw huis verhoogd en natuurlijk ook het woongenot. Dat is weer mooi meegenomen als je ooit van plan bent om het huis te verkopen. Een leuk extraatje voor in het pensioenpotje.
  3. Waar ramen zijn, is licht. En een dakkapel wordt altijd voorzien van ramen waardoor jij meer lichtinval hebt. Hierdoor creëer jij een fijne, lichte ruimte. Dit zorgt er automatisch voor dat de ruimte groter aanvoelt dan hij werkelijk is.
  4. Natuurlijk krijg je ook gelijk meer uitzicht als je een raam op zolder hebt, maar met een dakkapel wordt dit uitzicht nog groter. Zo kun je niet alleen meer van jouw omgeving zien, maar kun je tijdens oud & nieuw ook meer van het vuurwerk genieten omdat het zicht minder belemmerd is.
  5. Een van de fijnste voordelen aan een dakkapel is dat het weinig onderhoud vraagt. Meestal zijn ze van kunststof gemaakt dus zal het niet gaan rotten. Uiteraard is kunststof ook makkelijker schoon te houden dan hout. Een kunststof dakkapel isoleert ook goed waardoor je minder stookkosten hebt.
Bekijk ook:
De luchtreiniger met ionisatie: het ultieme wapen tegen allergie

Dakkapel bouwen

Dakkapellen prijzen zijn verschillend afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Het is een eenmalige investering waar je de rest van jouw woontijd van kunt genieten, en het haalt ook nog eens de waarde van jouw huis omhoog. Wanneer je dan toch beslist om te verhuizen kun je er dus nog een leuk zakcentje aan verdienen. In sommige gevallen heb je een vergunning nodig voor een dakkapel. Dit is meestal het geval wanneer je deze aan de voorzijde van jouw huis wilt laten bouwen. De vergunning kun je aanvragen bij jouw gemeente.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Redenen om naar Scheveningen strand te gaan

Top 10 doodsoorzaken ter wereld