Hoe schrik je inbrekers af? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe schrik je inbrekers af?

Inbrekers hebben het voorzien op de dure spullen van andere mensen, maar je moet er toch niet aan denken dat jij het volgende slachtoffer bent van een woninginbraak? Dat heb je gelukkig voor een groot deel zelf in de hand, want met een paar eenvoudige tips kan je een inbraak voorkomen door inbrekers af te schrikken. Dat kan je doen met de tips die we in dit artikel delen!

1. Camerasysteem

Inbrekers kan je op verschillende manieren afschrikken, maar een van de meest succesvolle afschrikmethodes is toch wel het gebruik maken van een camerasysteem. Met een paar camera's rondom je huis leg je alles vast en dat maakt je woning voor inbrekers gelijk een stuk onaantrekkelijker. Een inbreker slaat het liefst ongezien zijn slag en dat is door de aanwezige camera's niet meer mogelijk. Als je dus camera's ophangt bij alle ingangen van je huis – vergeet de achterdeur dan ook niet – dan is de kans groot dat een inbreker al snel het hazenpad kiest. Hierbij is het aan te raden om de camera's op te hangen op plaatsen die duidelijk zichtbaar zijn, want zo heeft het een duidelijke afschrikkende werking.

2. Alarmsysteem

Inbrekers hebben ook een hekel aan huizen met een goed alarmsysteem, want hiermee wordt de kans op een succesvolle en eenvoudige inbraak ook flink gereduceerd. Koppel je alarmsysteem aan je camerasysteem en de verlichting en dan is je huis een soort Fort Knox voor de gemiddelde inbreker.

Hoe schrik je inbrekers af? 14

3. Alerte buurtbewoners

Een buurt met alerte buurtbewoners is ook iets waar inbrekers geen fan van zijn. Boeven gaan namelijk graag ongezien te werk en willen daar geen pottenkijkers bij hebben. Het is dus handig als iedereen in de buurt een beetje alert blijft op verdachte activiteiten. Je kan elkaar bijvoorbeeld op de hoogte houden met een whatsappgroep voor de buurt.

4. Alerte huisdieren

Inbrekers zitten ook niet te wachten op alerte huisdieren. Een hond die blaft naar iedereen die richting het huis loopt vormt voor genoeg inbrekers al voldoende motivatie om het bij een ander huis te proberen.

Huisdieren

5. Verlichting met een bewegingssensor

Verlichting met een bewegingssensor is ook een goede manier om inbrekers in het donker ook flink te laten zweten. Het voelt toch een beetje alsof je in de spotlight staat terwijl je ergens sluipt waar je niet hoort te zijn. De kans is groot dat een inbreker zich dan snel bedenkt en weer ervandoor gaat.

6. Geen sleutel onder de mat of bloempot

De meeste inbrekers zijn niet bepaald meestergenieën en zullen geen ingewikkeld plan hebben bedacht om jouw huis binnen te komen. Zo heb je bijvoorbeeld ook heel wat opportunisten onder de inbrekers en die zijn vooral op zoek naar woningen die een gemakkelijk doelwit vormen. Sommige inbrekers kijken snel even of ze een sleutel kunnen vinden onder de mat of bloempot en proberen dan hiermee binnen te komen. Leg je huissleutel daarom niet buiten neer.

Huissleutel

7. Een goed slot

Een deur met een goed slot is voor veel inbrekers ook iets wat ze liever niet zien. Een goed slot is namelijk niet makkelijk te kraken en daar zullen de meeste inbrekers liever niet al te veel tijd in steken.

8. Dubbelglas

Inbrekers komen ook regelmatig binnen door een ruitje in te tikken. Dat lukt echter alleen bij dunne ramen, dus als je ramen van dubbelglas zijn dan is dit gelijk einde verhaal voor de doorsnee inbreker.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.