goedkoper leven
Saved Read later
Deel dit bericht

Goedkoper leven, hoe doe je dat?

Veel mensen vragen zich af hoe ze kunnen besparen op hun kosten, vooral nu de coronacrisis problemen veroorzaakt. Het lijkt heel eng om minder te spenderen dan je gewend bent, maar uiteindelijk zul je je afvragen waarom je eigenlijk zo veel geld moest uitgeven in het begin. Hoe kun je dan op jouw kosten besparen? Wij geven jou graag wat advies!

Besparen op de dagelijkse kosten

Luxe kosten

Je zult het meeste verschil merken in jouw kosten wanneer je op de dagelijkse kosten gaat besparen. Tevens zal dit ook de meeste impact hebben op jouw dagelijkse leven. Misschien haal je elke ochtend wel een ontbijtje bij dat leuke tentje op de hoek, of kom je de pauze niet door zonder jouw Starbucks. Als je echt wilt gaan besparen dan kun je dit beter links laten liggen. Je kunt thuis ook een heerlijk ontbijtje maken! Voor hetzelfde geld van de ingrediënten waar jij 5 keer een broodje van maakt, koop je er één bij dat tentje.

Boodschappen

Ook bij de boodschappen valt er veel te winnen. Neem eens een kijkje naar jouw voorraadkast. Wat ligt daar allemaal in? Zitten hier veel merken tussen? Dat is helemaal niet nodig! Huismerk smaakt net zo lekker en is vaak bijna 50 procent goedkoper dan A-merken.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Kijk ook eens naar de grootte van de verpakkingen. Koop jij vaak kleine porties of juist grote? Vaak zijn de grote verpakkingen wel iets duurder, maar relatief gezien zijn ze goedkoper omdat er meer in zit. Neem bijvoorbeeld gehakt. Je hebt dan misschien wel maar 300 gram nodig, maar als dat pak 3 euro kost en een pak van een kilo kost 6 euro dan kun je beter voor de grote kiezen. Je bespaart dan uiteindelijk 4 euro als je er drie keer van kookt. Tevens kan gehakt ook prima ingevroren worden dus het hoeft niet gelijk gebruikt te worden.

besparen dagelijkse kosten

Wist je trouwens dat het vaak goedkoper is om boodschappen te doen voor heel de week in plaats van per dag? Plan dus van tevoren wat je de rest van de week wilt eten en hou dat aan! Neem ook een kijkje naar de aanbiedingen van die week bij verschillende winkels. Als je jouw boodschappen baseert op de aanbiedingen kun je zomaar 20-30 euro besparen op de wekelijkse boodschappen. Uiteraard hoef je echt niet alleen maar alles wat in de aanbieding is te eten, je hebt nog altijd zelf de keuze wat je wilt gaan eten.

Besparen op de maandelijkse kosten

Ook op de maandelijkse kosten valt te besparen. Wat dacht je bijvoorbeeld van energie en gas? Wordt de tv vaak aangelaten terwijl er helemaal niemand thuis is? Of lichten? Zorg er ook voor dat alles goed uitgezet wordt. Als de tv op stand-by staat slurpt hij wel minder energie, maar hij heeft nog steeds energie nodig om op stand-by te staan. Zet hem voortaan dus gewoon uit. Heb je het koud? Pak er dan liever een deken bij of trek een trui aan met lekker warme slippers. De verwarming wil je pas als laatste optie gebruiken als je probeert te besparen.

Bekijk ook:
Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024

Bekijk aan het einde van het jaar ook even of je kunt besparen op jouw verzekeringen. Dit kun je gemakkelijk doen via het internet. Je krijgt dan binnen één minuut een antwoord op jouw vraag met een mooi overzicht van vergelijkingen.

Heb je abonnementen die je niet meer gebruikt? Annuleer deze dan ook gewoon, of kijk of je kunt downgraden. Het heeft geen nut om een Spotify Family account of Netflix Premium te betalen terwijl jij de enige bent die de app gebruikt. Heb je een abonnement voor een sportschool? Als je de afgelopen zes maanden niet geweest bent, is de kans klein dat je morgen ineens wel gaat.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.