in ,

NiceNice

Een huis inrichten tijdens corona, hoe doe je dat?

Met de coronacrisis in volle gang, volgens sommigen zelfs bezig met de tweede golf, worden we nog steeds gevraagd om zoveel mogelijk binnen te blijven. Het is dus eigenlijk niet gewenst dat we even lekker een dagje door de woonboulevard gaan lopen gewoon om te kijken wat er allemaal is. Dus hoe moet je dan een huis inrichten als je niet even lekker kan rondkijken?

Huis inrichten tijdens corona

Gelukkig hebben de aanbieders ook gezien dat het tegenwoordig heel makkelijk is om als woonwinkel een online webshop te maken. Vooral tijdens de coronacrisis is dit een slimme zet geweest. De consument gaat steeds meer online shoppen. Natuurlijk is dit spijtig voor de lokale winkels die afhankelijk zijn van hun fysieke vestiging, maar voor consumenten kan dit een veilig gevoel geven. Een webshop is dus de ideale oplossing om nieuwe spullen te kopen.

Inbeelden

Het jammere is wel dat het lastiger is om iets in te beelden als je het online ziet. Je kunt bijvoorbeeld niet de textuur voelen. Toch hoeft dit geen probleem te zijn. Veel webwinkels hebben foto’s van hoge kwaliteit op de website staan waardoor jij alsnog kunt inbeelden hoe dit eruit zou zien in jouw huis. Je kunt vaak ook filteren op textuur waardoor jij alleen de meubels te zien krijgt die voldoen aan jouw wensen.

Waar te beginnen met inrichten?

Wanneer je jouw huis wilt inrichten is het vaak een grote klus. Je kunt het beste bij de woonkamer beginnen. Dit is de plek waar je de meeste tijd zult spenderen, en waar je jouw gasten ontvangt. Dit moet dan ook dé plek in huis zijn waar je het meest trots op bent. De slaapkamer is vaak de tweede plek die mensen graag inrichten.

De woonkamer

In principe wil je dat de woonkamer de aandachtstrekker van jouw huis is. Je ontvangt hier namelijk wel al jouw gasten. Probeer daarom een echte eye-catcher in de woonkamer te plaatsen. Neem eens een kijkje naar prachtige bankstellen, of kies voor een originele salontafel. Natuurlijk is een heerlijk zacht kleed onder de salontafel ook geen slechte optie. Hierna kun je de rest van jouw meubels kiezen gebaseerd op de aandachtstrekker in de kamer. Het zou wel zo leuk zijn als alles een beetje bij elkaar past.

Decoratie

Hartstikke leuk en aardig, die meubels, maar een kale woonkamer is een beetje saai. Daarom wil je ook leuke wanddecoratie of woonaccessoires in de kamer hebben. En dan hebben we het niet alleen over de woonkamer, want dit kan ook prima in de slaapkamer, keuken en zelfs in de wc! Kies een paar leuke foto’s uit en hang deze in een mooi fotolijstje op de muren, of plaats een mooi dienblad met allerlei ditjes en datjes op de salontafel. Heb je kinderen? Fleur de kamer dan een beetje op met een mooie poef of een leuk schilderij! Binnen no-time heb jij een leuk ingericht huis vol gezelligheid.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Wat is een menstruatiecup en waarom zou ik het gebruiken?

      Quiz: Wat weet je van Frank de Boer?