Doe jij deze klusjes thuis? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Doe jij deze klusjes thuis?

Bij sommige huishoudelijke klusjes vraag je je af waarom de bedenker niet beter heeft nagedacht over het onderhoudsgemak van het apparaat of toestel. Hieronder lees je of deze klusjes echt zo vervelend zijn en of er een betere aanpak bestaat. 

Je koelkast

Niemand denkt eraan. Niemand wil het doen. Niemand houdt ervan. De koelkast schoonmaken blijft een van de meest gevreesde huishoudelijke klusjes want:

  1. Halverwege kom je er altijd achter dat de binnenkant van de koelkast bestaat uit naden, kieren en vage rekjes.
  2. Jij bent degene die moet beslissen, welke van de twintig half lege potjes bewaard moeten worden.

Er is eigenlijk geen manier om deze klus aangenaam te maken. Er is dus maar een manier om deze klus gedaan te krijgen: zet er een riante beloning tegenover voor jezelf. Als dit niet helpt; tja, je kunt er ook voor kiezen om gewoon door het leven te gaan met een koelkast die er een eigen atmosfeer op na houdt. Elke keer als je de koelkast opentrekt, word je eraan herinnerd dat al je voedsel wordt omringd door bacteriekolonies.  Het vriesvak wordt zelden vies. Het probleem van het vriesvak is dat er een gletsjer ontstaat die alles op z’n pad opslokt. Kartonnen bakjes komen zo vast te zitten dat er niks anders opzit dan een pikhouweel van zolder te halen. De boel ontdooien kan natuurlijk ook.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Eindoordeel: niet te doen

De bekleding van je bank

Vraag je je weleens af hoeveel vuil een bank verzamelt in de loop der jaren? Een leren bank komt er nog goed vanaf, maar een stoffen bank is de ultieme verzamelaar van stof en ander vuil. Met een stofzuiger verwijder je alleen oppervlakkig vuil. Met een tapijtreiniger dring je diep in de vezels van de bekleding door, niet alleen in je tapijt, maar ook in andere bekleding zoals die van je bankstel of zelfs je matras. Met een tapijtreiniger sproei je water met schoonmaakmiddel over jouw geliefde meubelstuk. Even later kun je het water opzuigen met de tapijtreiniger. Je zult zien dat het water heel vies is. De gedachte dat dit al die tijd in je bank heeft gezeten is eigenlijk weerzinwekkend. Als je dit regelmatig doet blijven je meubels fris en dat is uiteindelijk ook beter voor jouw gezondheid.

Eindoordeel: te doen

Je kamerplanten

Alles in je huis verzamelt stof, zelfs je kamerplanten. Hierdoor komen ze er grauw uit te zien en de plant kan minder goed ademen. Planten met grote bladeren kun je met een vochtige doek afnemen. Een plant met kleine bladeren op die manier schoonmaken is monnikenwerk. Om jezelf tijd en moeite te besparen is er een eenvoudige oplossing: zet je kamerplant onder de douche en spoel de bladeren af met een zachte straal. Let wel op dat je de wortels niet verdrinkt, dus spoel alleen langs de bladeren. Vooral hangplanten lenen zich goed voor deze snelle, gemakkelijke oplossing. Geef ze meteen wat extra aarde als het nodig is en je planten zijn weer helemaal opgefrist.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Eindoordeel: best te doen

Je oven

De oven lijkt in veel opzichten op de koelkast. Je doet er eten in om de eetbaarheid van je voedsel te verhogen en het wordt vies als je niet oplet. Bij de oven is dat laatste permanent als je er niet op tijd bij bent. Het aangekoekte vet wordt door de verhitting zo hard dat het wel glazuur lijkt. Dat is het moment dat je naar speciale ovenreinigers grijpt, maar dan kom je erachter dat ook die je niet meer kunnen helpen. Beschouw de oven als een dichtgeslibde ader: wees er op tijd bij.

Eindoordeel: gaat

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

925

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.