Dit zijn de woontrends van 2021 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de woontrends van 2021

Het nieuwe jaar is begonnen en dat is voor velen een opluchting! Om het jaar goed te beginnen geeft Woononline je een impressie van de interieurtrends in 2021. Aankomend jaar brengt zo veel verschillende woonstijlen met zich mee, er zit vast ook iets voor jou bij! Zo zijn er een aantal leuke trends terug van weggeweest. We laten je zien hoe je met minimale aanpassingen mee kan gaan met de nieuwe trends. 

De kleuren van 2021

De kleuren lopen dit jaar heel erg uit ​één. Warme en koele tinten staan natuurlijk haaks op elkaar maar dit jaar zijn ze allebei trendy. Vooral de donkerblauwe kleur is weer helemaal terug en gaan we veel zien de komende tijd, in zowel meubels als op de muur. Is blauw niks voor jou? Geen punt, dit jaar ben je ook trendy bezig als je gebruik maakt van bruine tinten. Van licht tot donkerbruin, als het maar warmte uitstraalt. Maar misschien vind je het wel leuk om een combinatie van deze twee te maken. Gebruik dan donkerblauw vooral in de accenten en accessoires.

Een andere trend dit jaar zijn de pasteltinten! Als dit helemaal jouw ding is, kijk dan vooral even naar de collectie van ​HKliving​. Zijn al deze kleuren toch wat veel voor je en creëer je liever wat meer rust? Dan is dit jaar grijs jouw basiskleur. Naar grijs kun je altijd teruggaan. Als je kleur in huis aanbrengen lastig vindt, begin dan met grijs en voeg daar gekleurde accenten aan toe. Zo bewaar je alsnog de rust.

Bekijk ook:
Trending: Shutters als raambekleding

Eyecatchers

Dit jaar mag je best wel opvallen en anders is juist leuk. Dit kun je doen door twee stijlen te combineren of door een statement te maken met een echte eyecatcher! Bijvoorbeeld met een bijzondere grootte, een gewaagde kleur of een opvallende vorm. In de eetkamer kun je super gave ​hanglampen​ boven de tafel plaatsen, dit geeft net wat extra sfeer en valt lekker op!

Royale zitbanken met organische vormen

Zoals ik net al zei draait het dit jaar ook om statement items en echte eyecatchers. Daarnaast zien we ronde vormen nu overal en in elk meubelstuk. De organische vormen geven een zachte uitstraling aan ons interieur. Ook in de ​banken​, en die gaan dit jaar een belangrijke rol spelen. Dus mocht je een grote woonkamer hebben, dan kun je twee vliegen in één klap slaan! Ga voor een grote, royale, ronde bank en je hebt meteen een statement item in je woonkamer. Voeg er een mooie ​bijzettafel​ en verschillende kussens aan toe voor de finishing touch.

Dit zijn de woontrends van 2021 22

Organische bank

Japandi

De Japandi-woonstijl is een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië. Twee landen die verrassend veel met elkaar gemeen hebben. Dit is een sobere, minimalistische woonstijl met mooie contrasten en veel natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld weer aan de organische vormen, neutrale kleuren en zachte stoffen. Een belangrijk natuurlijk element in deze stijl is hout, zoals oak of walnoot. De meubels zijn echt vakmanschap en tot in detail mooi afgewerkt. Ook passen hier een paar opvallende items in, maar maak een statement met grootte of vorm. Houd de kleur zo neutraal mogelijk.

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Line art

Voorlopig gaan we lekker door met de ​wanddecoratie​ van het afgelopen jaar. De line art kwam in 2020 al op en is nu populairder dan ooit. Line art is kunst die uit één of enkele lijnen wordt gemaakt. Meestal zijn dit menselijke portretten. Het is gemakkelijk te herkennen want de kunstvorm kent geen diepte of schaduwen. De inspiratie komt overgewaaid vanuit de modewereld, waar lijntekeningen van gezichten en personen al een tijd trendy zijn. Niet alleen aan de muur gaan we deze kunst zien. Denk ook aan vazen, borden of andere decoraties. De line art past bijvoorbeeld ook goed bij de Japandi-woonstijl omdat het hele minimalistische tekeningen zijn.

 

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.