De juiste sneeuwketting voor wintersport 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De juiste sneeuwketting voor wintersport

Als het winterseizoen voor de deur staat en je plannen hebt om op wintersportvakantie te gaan, dan zijn sneeuwkettingen een onmisbaar item achterin de auto. Een sneeuwketting is bedoeld om een kort stuk door ijzel of sneeuw te kunnen rijden op een moment dat winterbanden dan onvoldoende grip kunnen bieden. Met sneeuwkettingen kom je dan niet voor onaangename verrassingen te staan. Maar naar welke criteria kijk je om een goede sneeuwketting voor jouw auto te kiezen? In dit artikel leggen we het je uit.

  1. Waarvoor heb je de sneeuwketting nodig?

Allereerste is het verstandig om te bedenken waarvoor je de sneeuwketting nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld alleen sneeuwkettingen voor noodgevallen, bijvoorbeeld bij incidentele hevige sneeuwval. Dan kun je kiezen voor de zogenoemde Noorse sneeuwsokken. Ga je regelmatiger op wintersport? Dan kun je misschien beter kiezen voor de traditionele sneeuwketting. Deze zijn bedoeld voor mensen die regelmatig door besneeuwde bergen rijden. Tot slot is dit een duurzame optie, want het metaal gaat lang mee.

  1. Manuele spanning of automatische spanning?
Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

Ten tweede is het belangrijk om te kijken welk soort spanning je kiest voor de sneeuwketting. Hier zijn er namelijk twee voor: manuele spanning en automatische spanning. Manuele spanning heeft als voordeel dat het relatief voordelig is. Het nadeel is alleen dat het aanbrengen van deze type sneeuwketting nogal wat ervaring vergt. Met automatisch spanning kun je sneeuwkettingen binnen een minuut monteren, maar deze zijn wel weer een stuk prijziger dan de andere variant.

  1. Wat zijn de afmetingen van jouw autobanden?

Om zeker te weten dat je de juiste sneeuwkettingen hebt voor je auto moet je kijken naar de precieze afmeting van jouw autobanden. De sneeuwkettingen moeten namelijk naadloos aansluiten op jouw autobanden, anders hebben ze geen zin en vliegen ze eraf. En dat is natuurlijk hartstikke gevaarlijk!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.