Dit zijn de nieuwste keukentrends! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de nieuwste keukentrends!

Als je van plan bent om een nieuwe keuken te kopen, wacht je een flinke uitdaging. Om hiervoor maar meteen een cliché te gebruiken: je keuze is reuze. Voor iedere gewenste stijl is er wel een mooie keuken oplossing te vinden. Ben je op zoek naar trendy keuken? Neem dan zeker dit artikel door. Wij geven je inzicht in de nieuwste keukentrends.

Verschillende soorten keukens

Een keuken koop je niet zomaar. De invulling hiervan moet aansluiten op je wensen met betrekking tot het gebruik van deze ruimte en je smaak. Met betrekking tot je smaak kun je kiezen uit verschillende soorten keukens. De stijl van de keuken brengt je al flink in de richting naar je uiteindelijke keuze. Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken voor een moderne keuken (als we kijken naar de verschillende soorten keukens komt deze stijl het meest voor in Nederland), een klassieke keuken, een hoogglans keuken, een houtlook keuken, een design keuken of een greeploze keuken. Al deze keukenstijlen kunnen worden vormgegeven in een hoekkeuken, eiland keuken, een keuken met schiereiland en de bekende rechte keuken.

Hoewel de meeste mensen kiezen voor een tijdloze keuken (je vervangt een keuken immers niet regelmatig), zijn er wel keukentrends die je veel ziet terugkomen. Hieronder geven we je inzicht in de keukentrends van dit moment. Op basis hiervan kun je jouw keuze nog meer finetunen.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Dit zijn de nieuwste keukentrends! 15

Dit zijn de keukentrends van dit moment

  • De keuze om de keuken een messing- of metallic look te geven om een mooie  glamour uitstraling te creëren.
  • De keuze om veel marmer te verwerken om een keuken een luxueuze uitstraling te geven.
  • Het plaatsen van een open en  hoge kastenwand in de keuken om alle benodigde tools binnen handbereik te hebben en de keuken een ambachtelijke uitstraling te geven.
  • Een zwarte keuken om een stijlvolle look and feel te creëren. Je kunt hierbij kiezen voor een volledig zwarte keuken of de ruimte te voorzien met zwarte accenten.
  • De keuze om een keuken een jaren 50 en 60 design te geven door te kiezen voor materialen als donker eiken en noten. Daarnaast zijn ronde vormen karakteristiek voor deze uitstraling.
  • Een kleurrijke keuken waarin tinten zoals oud roze, mintgroen of lichtblauw zijn verwerkt. Hierbij kan een uitstekende combinatie gemaakt worden met stevige accentkleuren zoals roestrood, koraal, koper of gewoon wit. Door het creëren van dit contrast kan een keuken gepersonaliseerd worden.
Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Dit zijn de nieuwste keukentrends! 16

Keuken als sociale ontmoetingsruimte

De laatste keukentrend willen we even apart benoemen. want de functie van de keuken is de laatste tijd ingrijpend veranderd. Dit komt omdat het eten en het bereiden hiervan steeds meer een beleving is geworden. Veel mensen zijn hier bewuster mee bezig en besteden hier meer tijd aan. Dit onderstreept het feit dat de keuken niet alleen meer een functionele ruimte is maar ook een sociale ontmoetingsruimte is geworden. Hier moet je uiteraard je inrichting op aanpassen. De keuken moet dan nog altijd van alle gemakken voorzien maar ook gezelligheid en comfort bieden. Dit kun je op een hele praktische manier realiseren door ruimte te maken voor een eetbank. Deze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Een ander leuk idee hierin is het plaatsen van barstoelen in de keuken. Google “barstoelen keuken” (of gebruik de link in dit artikel) om jouw ruime keuzemogelijkheden hierin te ontdekken. Je hebt veelzijdige opties om je keuken op de gewenste manier in te richten. Veel plezier met het uitzoeken hiervan!

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.