Dé woontrend van dit jaar: een luxe badkamer 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dé woontrend van dit jaar: een luxe badkamer

Voor welke woonstijl ben jij gegaan? Geef je de voorkeur aan een landelijke woonstijl? Of ga je juist voor een woonstijl waarin luxe overal naar voren komt? Mocht dit laatste het geval zijn, is het aan te raden om in te spelen op dé woontrend van dit moment. Meer en meer mensen kiezen voor het inrichten van een luxe badkamer.

Wat is een luxe badkamer precies?

Met een luxe badkamer creëer je in principe je eigen wellness thuis. Je richt de badkamer op een luxe manier in, je gebruikt hier luxe materialen voor en je zorgt voor een luxe aankleding van de badkamer.

Zo is het in dergelijke badkamers gebruikelijk om voor luxe badmeubelen te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaand bad met een prachtige zwarte vrijstaande kraan.

Dé woontrend van dit jaar: een luxe badkamer 19

De kenmerken van een luxe badkamer

Een luxe badkamer kenmerkt zich door enkele aspecten:

  • Luxe sanitair. Het sanitair dat je in een luxe badkamer plaatst, is niet zomaar sanitair. Het sanitair moet een luxe uitstraling hebben, moet van de juiste materialen vervaardigd zijn en moet al met al bij het thema ‘luxe’ passen.
  • Ruim opgezet. Een ander kenmerk van een luxe badkamer is dat je de badkamer ruim opzet. Als je bijvoorbeeld naar een wellnesscentrum toe gaat, merk je op dat het centrum ook ruim opgezet is.
  • Luxe materialen. In een luxe badkamer zou je voor louter luxe materialen moeten gaan. Kies daarom niet voor de meest basic vloertegels, maar kies bijvoorbeeld voor tegels van marmer. Dit is uiteraard duurder, maar je creëert hiermee wel de gewenste uitstraling.
  • Stijlvolle accessoires. De termen ‘luxe’ en ‘stijlvol’ gaan in een dergelijke badkamer hand in hand met elkaar. In een luxe badkamer horen daarom stijlvolle accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een fraaie design radiator in plaats van een standaard radiator.
Bekijk ook:
Dit zijn de behang trends van 2024

Dé woontrend van dit jaar: een luxe badkamer 20

Hoe richt je een luxe badkamer in?

Spreken de kenmerken van een luxe badkamer je aan? Dan is het de hoogste tijd om een eerste ontwerp van je luxe badkamer te gaan maken. Voor dit ontwerp kun je onderstaande tips in acht nemen.

Kies voor een ruime inloopdouche

Een ruime inloopdouche is een onmisbaar onderdeel in een luxe badkamer. Door een ruime inloopdouche heb je voldoende ruimte tijdens het douchen, geniet je van het nodige gemak en creëer je een luxe uitstraling. Een ruime douche ziet er immers een stuk luxer en stijlvoller uit dan een kleine douche.

Tip: kies bij de ruime inloopdouche voor een fraaie glazen wand. Deze wand zou je goed schoon moeten houden, maar je laat de badkamer hier groter mee ogen.

Dé woontrend van dit jaar: een luxe badkamer 21

Kies voor een vrijstaand bad

In een luxe badkamer hoort eigenlijk een bubbelbad of een Turks stoombad. Aangezien dit om de nodige ruimte vraagt, kun je wellicht beter voor een vrijstaand bad kiezen. Zo’n bad staat prachtig en biedt ook nog het nodige gemak.

Bekijk ook:
Opnieuw een warme zomer? Zo houd je zonder airco je huis heerlijk koel

Het advies is om hierbij voor een fraaie vrijstaande kraan te kiezen. Zo’n kraan zie je ook wel eens in luxe hotelkamers!

Dé woontrend van dit jaar: een luxe badkamer 22

Kies voor luxe badkamertegels

Badkamertegels zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten te verkrijgen. In een luxe badkamer zou je het beste voor luxe badkamertegels kunnen kiezen. Deze tegels hebben een fraaie uitstraling en passen perfect in de badkamer.

Voorbeelden van dergelijke tegels zijn hexagon tegels, marmer tegels of visgraat tegels. In welke kleur je de tegels neemt, is aan jezelf. Het advies is om voor een vrij basic kleurenpalet te gaan in een luxe badkamer. Niet de kleuren moeten in zo’n badkamer spreken, maar juist de bovengenoemde luxe elementen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.