Saved Read later
Deel dit bericht

De voordelen van dubbel glas

Steeds meer huiseigenaren laten in ramen van dubbel glas in hun woning zetten. Dat is niet zo gek, want ramen van dubbel glas kunnen erg voordelig zijn. Wil jij weten welke voordelen ramen van dubbel glas met zich mee brengen? Lees dan snel dit artikel, want hierin zetten we alle voordelen voor je op een rij!

Ramen van dubbel glas – bijvoorbeeld van HR++ glas – isoleren de woning veel beter. Dit zorgt voor de volgende voordelen:

1. Betere isolatie; lagere vaste lasten

Ramen van dubbel glas isoleren de woning beter en daardoor zal je minder kosten maken. In de winter blijft de warmte beter binnen, waardoor je minder hoeft te stoken. En in de zomer blijft de warmte beter buiten, waardoor je minder snel de airco of ventilators hoeft te gebruiken. Op deze manier kan je honderden euro's per jaar besparen aan energiekosten.

2. Betere isolatie is beter voor het milieu

De betere isolatie is niet alleen beter voor je eigen portemonnee, het is ook nog eens beter voor het milieu. Door minder energie te verbruiken is er dus minder CO2 uitstoot nodig voor je woning en dat is dus ook weer minder belastend voor het klimaat. Zo draag je ook nog een steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering! Dit is ook een reden waarom een subsidie voor dubbel glas bestaat.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Ramen van dubbel glas

3. Betere isolatie maakt je woning meer waard

Een goed geïsoleerde woning is ook meer waard. Dit geeft een huis namelijk onder meer een beter energielabel. Een keuze voor ramen van dubbel glas is dus tevens een investering in de waarde van je woning. Woningen met een beter energielabel worden ook sneller verkocht, al is dat voordeel met de huidige huizenmarkt misschien iets minder van belang.

4. Betere isolatie zorgt voor minder geluidsoverlast van buiten

Een woning met een goede isolatie heeft minder last van vervelende factoren die van buitenaf komen. Ramen van dubbel glas hebben een geluiddempende werking en hierdoor hoor je minder geluid van buiten. Dit is dus ideaal voor woningen die bijvoorbeeld in een drukke buurt, langs een weg of spoort of andere geluidsrijke omgeving staan.

5. Betere isolatie zorgt voor minder tocht

Heb je het snel koud, dan zijn ramen van dubbel glas ook een echte aanrader, want hiermee verminder je de tocht in huis.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Dubbel glas

6. Dubbel glas is veiliger

Wist je dat er elke maand in Nederland meer dan duizend woninginbraken plaatsvinden? Dat aantal ligt nog hoger in de wintermaanden en dan kan je er maar beter voor zorgen dat jouw huis inbraakproof is. Dat kan je onder meer doen door het nemen van ramen van dubbel glas. Inbrekers willen nog wel eens een ruitje intikken om zo toegang te krijgen tot een woning, maar dat kan bijna niet als de ramen van dubbel glas zijn gemaakt. Met ramen van dubbel glas verklein je de kans dat jij het volgende slachtoffer van inbrekers bent.

7. Dubbel glas is beter voor je meubels

Veel spullen verkleuren door invloed van zonlicht. Denk bijvoorbeeld aan de banken, houten meubels en vloerkleden. Dat kan je enigszins voorkomen door ramen van dubbel glas te nemen, want deze ramen bieden meer bescherming tegen de zon dan de dunne ramen. Om deze reden zijn ramen van dubbel glas dus beter voor je meubels.

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.