De vloerentrends van 2023 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De vloerentrends van 2023

Wil je je woning een flinke upgrade geven? Kijk dan vooral naar de grote delen van je woning. Geef je muren bijvoorbeeld een ander kleurtje; daarmee oogt een muur direct heel anders. Of kies voor een andere vloer in je woning. Ook met een andere vloer oogt een ruimte direct heel anders.

Klinkt een nieuwe vloer nu al als muziek in de oren? Dan is het zaak om op zoek naar de beste vloer te gaan. Daarbij moet je op meerdere punten letten:

  • Je wensen met betrekking tot de vloer. Je kunt hierbij denken aan de manier waarop je de vloer schoon wilt kunnen maken. Of aan je wensen met betrekking tot de kleurstelling.
  • De uitstraling van je woning. Het is uiteraard ook zaak dat je de vloer afstemt op de rest van je woning. De vloer moet naadloos bij de rest van de woning passen.
  • De huidige trends. Het kan zeker geen kwaad om naar de huidige trends te kijken. Door voor één van de vloerentrends van 2023 te gaan, richt je je woning compleet naar ‘deze tijd’ in.

Een terechte vraag is wel welke vloeren in 2023 in de mode zijn. Het antwoord op die vraag vind je hieronder.

Pvc vloer

Anno 2023 zijn pvc vloeren onwijs populair. Dit komt door het feit dat deze vloeren makkelijk te leggen zijn. Dit komt door het feit dat deze vloeren makkelijk schoon te houden zijn. En dit komt door het feit dat je uit veel soorten pvc vloeren kunt kiezen.

Zou je bijvoorbeeld het liefste een houten vloer in je woning hebben? Zie je dit alleen niet zitten vanwege verschillende nadelen? Dan is een pvc houtlook vloer de beste optie voor je. Met zo’n vloer geniet je van het design van een houten vloer en van de voordelen van een pvc vloer.

Of wil je graag tegels in je woning hebben? Dan kun je voor echte tegels van steen kiezen, maar ook voor pvc tegels. Voor deze tegels geldt hetzelfde: je geniet van alle voordelen van pvc en van een unieke uitstraling.

Gietvloer

Al geruime tijd worden gietvloeren in bijvoorbeeld zakelijke panden gebruikt. Deze vloersoort tref je echter ook meer en meer in woningen aan. Het is zelfs zo dat deze vloersoort in 2023 nog populairder gaat worden.

Een voordeel van gietvloer is de strakke uitstraling. Je kunt bovendien de uitstraling beïnvloeden, bijvoorbeeld door de keuze voor de gewenste kleur te maken. Wil je een grijze gietvloer? Of gaat je voorkeur uit naar een zwarte gietvloer? De keuze op dit gebied is volledig aan jou. Met beide tinten creëer je in ieder geval een compleet andere uitstraling.

Laminaat vloer

In 2023 zijn ook de laminaat vloeren nog steeds in trek. Deze vloeren lijken maar niet weg te gaan uit het huidige aanbod. En daar is voldoende reden voor. Met laminaat geniet je namelijk van dezelfde voordelen als bij een pvc vloer.

Wat voor jou de juiste keuze is tussen laminaat of pvc? Dat hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Met een pvc vloer heb je meer mogelijkheden, terwijl laminaat in veel gevallen net iets voordeliger uit. Gelukkig worden ook de pvc vloeren steeds goedkoper. En kun je tegenwoordig in elke prijsklasse wel een pvc vloer vinden.

Wat is voor in jouw woning de beste vloer? Bekijk zeker de bovenstaande drie soorten vloeren. Maak tussen deze vloersoorten een vergelijking, kijk naar de uitstraling en kijk naar je wensen. Met deze drie soorten vloeren doe je in ieder geval een prima investering in je woning.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.