Besparen op de vaste lasten nu de energie duurder wordt 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Besparen op de vaste lasten nu de energie duurder wordt

Dat de energie duurder is geworden, is je ongetwijfeld niet ontgaan. De nieuwsitems hierover zijn niet meer op tien handen te tellen en is inmiddels is de overheid ook in actie gekomen. Zo is er in november en december een korting op de energierekening.

Ondanks deze korting is het leven alsnog te duur geworden. Merk je zelf ook dat je aan het einde van je salaris een stukje maand overhoudt? Dan is het zaak om zo snel mogelijk op je vaste lasten te besparen. Zelfs als je denkt dat dit níet mogelijk is, zijn er voldoende mogelijkheden om op je vaste lasten te besparen.

Doe bewust boodschappen

Iets waar je niet aan ontkomt, is het doen van boodschappen. Om op de kosten voor je boodschappen te besparen, kun je het beste bewust boodschappen doen:

  • Maak vooraf een boodschappenlijstje. Door je strikt aan dit lijstje te houden, voorkom je dat je impulsieve aankopen in de supermarkt doet.
  • Blader de folders door. Het is ook aan te raden om de folders van meerdere supermarktketens door te bladeren. Per keten bekijk je de aanbiedingen en profiteer je hier van. Dit betekent wel dat je eventueel naar meerdere supermarkten in de buurt toe zou moeten gaan. Doe dit op de fiets en laat de auto staan.
  • Richt je op de huismerken. Onderzoek wijst uit dat je met het kopen van huismerkproducten veel geld kunt besparen. Laat de producten van A-merken links liggen en focus je vooral op de huismerken.

Bespaar op je autoverzekering

Heb je een auto? Dan moet je je auto verzekeren. Je bent verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten, maar je kunt eventueel ook voor een uitgebreidere verzekering kiezen.

Om op je vaste lasten te besparen, kijk je het beste naar je huidige autoverzekering. Sluit die nog aan op je wensen, op de leeftijd- en op de waarde van je auto? Of is het wellicht handiger om voor een minder uitgebreide dekking te kiezen? Door voor een goedkope autoverzekering te kiezen, weet je hoe dan ook dan het nodige geld te besparen.

Bijkomende tip: let zo goed mogelijk op in het verkeer. Door te voorkomen dat je schade rijdt, bouw je meer en meer schadevrije jaren op. En dat is een makkelijke manier om nog meer geld op je autoverzekering te besparen. Uiteraard zit een ongeluk in een klein hoekje, maar je kunt dit hoekje wel zo klein mogelijk maken.

Nog een bijkomende tip: kijk niet alleen naar je autoverzekering, maar ook naar andere soorten verzekeringen. Zo kun je een hoop besparen op bijvoorbeeld je woonverzekering, zorgverzekering en/of reisverzekering.

Zeg abonnementen op

Hoeveel abonnementen heb je op dit moment lopen? Grote kans dat dit richting de 10 abonnementen gaat. Ga maar eens na: Netflix, Spotify, andere streamingsdiensten, krant(en) en magazines. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke abonnementen; ga eens goed na of je deze abonnementen echt nodig hebt.

Door abonnementen op te zeggen, bespaar je het nodige geld. Ga maar eens na dat een abonnement bijvoorbeeld 10 euro per maand kost. Als je vijf van deze abonnementen opzegt, bespaar je 50 euro per maand. Op jaarbasis is dit maar liefst 600 euro. Een flinke besparing waarvoor je alleen maar je abonnement(en) op hoeft te zeggen.

Tip: zeg geen abonnementen op waar je heel veel waarde aan hecht. Als je bijvoorbeeld elke dag naar Netflix kijkt, is het wellicht zonde om dat abonnement op te zeggen. Maar, mogelijk kun je wel de abonnementen van andere streamingsdiensten opzeggen.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.