Verdwijnt Elon Musk van Twitter?
Saved Read later
Deel dit bericht

Verdwijnt Elon Musk van Twitter?

Het is geen verrassing dat Twitter in handen is van multimiljonair Elon Musk. We kennen Musk vooral als ondernemer en medeoprichter van Tesla. Eind oktober kwam het social media platform officieel in handen van de topman. Al snel werden de eerste spraakmakende veranderingen doorgevoerd. Nu lijkt het erop dat het volk zich tegen hem keert. Verdwijnt Elon Musk straks helemaal van Twitter?

Het volk spreekt

Vorige maand werden oud-president Donald Trump en rapper Kanye West terug verwelkomt op Twitter. Beide heren kregen de originele accounts en zelfs een groot deel van de volgers terug. Het initiatief kwam van Twitter-eigenaar Elon Musk. Volgens hemzelf was hij het nooit eens met de verbanning en liet hij een eventuele terugkomst over aan andere Twittergebruikers.

Een groot deel van de Twitteraars koos voor de terugkeer van Trump en West en de blokkering werd vervolgens opgeheven. Voor Kanye was het slechts van korte duur. Na slechts één dag is zijn account opnieuw geblokkeerd, omdat hij de richtlijnen van Twitter heeft overtreden met zijn uitspraken. De rapper is zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van de Nazi’s en schroomt niet om uitspraken hierover te doen.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Stemmen

Als je het Twitteraccount van Musk bekijkt, dan vallen de hoeveelheid polls vrijwel direct op. De polls gaan vooral over veel besproken onderwerpen en beslissingen die gemaakt moeten worden. Voor de terugkeer van oud-president Trump gebruikte hij eveneens een poll. De meeste Twitteraars stemden “ja”.

Op 19 december werd een nieuwe stemming gehouden. Alleen ging het dit keer niet over een deblokkering, maar om zijn eigen verbanning van het platform. “Moet ik aftreden als directeur van Twitter?” schreef hij. Twitteraars kregen de mogelijkheid om voor of tegen te stemmen. Misschien kun je het resultaat al raden.

Verdwijnt Elon Musk?

Al vanaf de overname ligt Musk flink onder vuur. Dit heeft onder andere te maken met verschillende ontslagen en schorsingen. Inmiddels heeft meer dan 55% voor het vertrek van Musk gestemd op Twitter. Dit komt neer op miljoenen stemmen. Toen de tweet geplaatst werd, beloofde Musk het resultaat op te volgen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Wat gaat de directeur doen nu meer dan de helft voor zijn vertrek heeft gestemd? Daar heeft hij nog niets over bekend gemaakt. Het is dus onduidelijk of Elon Musk daadwerkelijk verdwijnt van Twitter of dat hij erop terugkomt. Wat denk jij?

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.