De invloed van verlichting op je interieur 8
Saved Read later
Deel dit bericht

De invloed van verlichting op je interieur

Heb je de wens om je woning anders in te richten? Of wil je je woning mogelijk grotendeels laten renoveren? In beide gevallen denk je mogelijk direct aan de badkamer, keuken, vloer en muren. Dit zijn essentiële zaken voor in een woning, maar zijn niet als enige belangrijk.

Een ander belangrijk onderdeel van elk interieur is de verlichting. Met de juiste verlichting in je interieur geniet je namelijk van meerdere voordelen.

Voordeel 1: je geniet van praktisch gemak

Breng je op de juiste plekken in je interieur verlichting aan? Dan geniet je van praktisch gemak:

  • Je hebt altijd zicht op bijvoorbeeld waar je loopt of wat je aan het doen bent
  • Je kunt in je luie stoel een boekje lezen, ook als het buiten al donker is

Heb je niet de juiste verlichting in je woning? Dan is het niet mogelijk om van dit praktische gemak te genieten. Mede daarom is het erg belangrijk om goed naar je lichtplan te kijken.

Voordeel 2: je beïnvloedt de sfeer met verlichting

Kies je in je woning voor kille en felle verlichting? Dan geniet je van voldoende lichtopbrengst, maar van minder sfeer. Heb je echter juist de wens om sfeer in je woning te creëren? Dan kies je het beste voor warme verlichting. Of voor verlichting die je naar eigen wens kunt dimmen.

Bekijk ook:
Zo hard zijn de prijzen van koopwoningen gestegen in de afgelopen 20 jaar

Met verlichting beïnvloed je de sfeer in je woning significant. Dit doe je overigens niet alleen in je woning, maar ook in je tuin. Breng bijvoorbeeld maar eens sfeervolle tuinverlichting aan. Je merkt dan direct dat de sfeer in je tuin een stuk leuker en gezelliger is. Dit komt uiteindelijk de uitstraling van je tuin ook ten goede.

Bovengenoemd verhaal gaat dus ook op voor in je woning. Bekijk daarom goed de verschillende soorten verlichting. En bepaal naar welk soort verlichting je voorkeur uitgaat. Met díe verlichting maak je de sfeer in je woning geheel naar wens.

Hoe creëer je de perfecte verlichting in je woning?

De invloed van verlichting op je interieur is groot. Door de juiste lampen in je woning op te hangen of neer te zetten, maak je je interieur simpelweg naar wens.

Het lastige hierbij is dat je voor heel veel soorten verlichting kunt gaan. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een fraaie LED strip, voor handige LED panelen of voor inbouwspots. Wat voor in jouw woning de beste soort verlichting is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af.

Bekijk ook:
Trending: Shutters als raambekleding

Met onderstaande tips creëer je de perfecte verlichting in je woning:

  • Denk goed na over de gewenste sfeer. Wat voor sfeer wil je precies met de verlichting creëren? En welke soort verlichting past daar het beste bij?
  • Denk goed na over het praktisch nut van de verlichting. Wil je mogelijk in je woning iets uitlichten, zoals een fraai schilderij? Of wil je in je woonkamer voornamelijk van praktische verlichting genieten? Denk goed na over het nut.
  • Denk goed na over de lichtopbrengst en kleur. Hoeveel licht heb je in de betreffende ruimte in je woning nodig? En wat moet de lichtkleur van de verlichting zijn?
  • Denk goed na over de bediening van de verlichting. Wil je de verlichting in je woning met een lichtknop kunnen bedienen? Of lijkt het je handig om de verlichting op afstand te bedienen? De mogelijkheden op het gebied van de bediening zijn eindeloos.
  • Kijk goed naar de uitstraling van de lampen. Je moet uiteraard ook goed naar de lamp zelf kijken. De uitstraling van de lichtbron is belangrijk, maar de lamp zelf moet ook in je interieur passen.
871

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.