De beste tuintrends van 2023 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tuintrends van 2023

Met de lente in volle gang is het tijd om onze aandacht te richten op de tuintrends van 2023. Of je nu een nieuwe tuin aanlegt of je bestaande tuin een make-over wilt geven, deze trends bieden volop inspiratie. In dit artikel vind je de belangrijkste tuintrends voor 2023, inclusief tips over hoe je deze trends kunt toepassen in je eigen tuin.

  1. De natuurlijke tuin

In 2023 draait alles om de natuurlijke tuin. Denk aan veel groen, wilde bloemen en onregelmatige borders. Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook goed voor het milieu. Bovendien trekken ze allerlei insecten en vogels aan, wat zorgt voor meer biodiversiteit in je tuin.

Tip: Plaats een vogelhuisje of bijenhotel in je tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  1. Terrasoverkapping aan huis

Een terrasoverkapping aan huis is een trend die al een tijdje meegaat, maar ook in 2023 blijft deze trend populair. Met een terrasoverkapping kun je langer genieten van je tuin, zelfs als het weer niet helemaal meezit. Bovendien biedt een terrasoverkapping de mogelijkheid om een gezellige buitenruimte te creëren waar je bijvoorbeeld kunt borrelen of dineren.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Tip: Overweeg om een heater te plaatsen onder de terrasoverkapping, zodat je ook op koelere avonden buiten kunt zitten.

  1. Duurzame materialen

Duurzaamheid is een belangrijk thema in 2023, ook in de tuin. Kies daarom voor duurzame materialen, zoals gerecycled plastic of hout met een FSC-keurmerk. Deze materialen gaan langer mee en hebben een lagere impact op het milieu.

Tip: Overweeg om een moestuinbak te maken van gerecycled plastic, zodat je op een duurzame manier je eigen groente en fruit kunt verbouwen.

  1. Verlichting als eyecatcher

In 2023 is verlichting niet alleen functioneel, maar ook een belangrijk onderdeel van de tuininrichting. Kies daarom voor opvallende verlichting, zoals een hanglamp boven de eettafel of lichtgevende bloempotten.

Tip: Gebruik solar verlichting om energie te besparen en je tuin duurzamer te maken.

  1. Water in de tuin

Een andere trend voor 2023 is het gebruik van water in de tuin. Denk aan een vijver, een fontein of een waterval. Water zorgt niet alleen voor een rustgevende sfeer, maar trekt ook vogels en andere dieren aan.

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Tip: Overweeg om een regenton te plaatsen om regenwater op te vangen en te gebruiken voor het besproeien van je planten.

Tot slot is het belangrijk om je eigen smaak niet uit het oog te verliezen. Kies daarom alleen de tuintrends die bij jou passen en waar je zelf enthousiast van wordt!

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.