De beste tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning 8
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning

Ben je de gelukkige koper van een nieuwbouwwoning? Super! Een nieuwbouwwoning voldoet aan de huidige eisen, is ongetwijfeld erg duurzaam en kun je ook nog eens naar eigen inzicht inrichten.

Dat je je nieuwbouwwoning naar eigen inzicht in kunt richten, brengt veel mogelijkheden met zich mee. Tegelijkertijd is het ook een uitdaging; waar moet je beginnen en hoe kun je je woning nou optimaal inrichten? Om dit zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken, volg je het beste onderstaande tips op.

Tip 1: doe veel inspiratie op

Voordat je aan de inrichting van je woning begint, is het advies om veel inspiratie op te doen. Aan de hand van deze inspiratie kun je vervolgens je eerste ontwerp maken. En vervolgens heb je alle mogelijkheden om dit eerste ontwerp geheel naar wens bij te schaven.

Om inspiratie op te doen, kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld speciale televisieprogramma’s bekijken, urenlang door Pinterest heen scrollen of op de websites van leveranciers kijken.

Tip 2: ga voor één stijl

Sommige huizen vormen een warboel van meerdere stijlen. Klinkt op voorhand wellicht interessant, maar pakt nooit volledig naar wens uit. Het advies is daarom om altijd voor één stijl te gaan. Een stijl die je door je hele woning door kunt trekken en waarmee je je hele woning naar wens maakt.

Ga je bijvoorbeeld voor de industriële stijl? Kies dan voor industriële meubelen, een industriële vloer en industriële deuren. Door de stijl in je gehele woning door te trekken, creëer je een fraai geheel.

De beste tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning 9

Tip 3: denk goed over de verlichting na

Het advies is om op voorhand al over de verlichting na te denken. Waarom? Omdat heel vaak een andere volgorde aangehouden wordt. Veel mensen starten eerst met het maken van een ontwerp, waarna ze pas na gaan denken over de verlichting. Dit zou je andersom moeten doen óf je zou in het ontwerp al direct een lichtplan uit moeten werken.

Verlichting is één van de elementen die in interieurs onderschat worden. Maar, met de juiste verlichting geniet je alleen maar van meer wooncomfort. Dit heeft met het praktische gemak te maken, maar ook met de uitstraling van fraaie lampen.

Tip 4: houd rekening met de toekomst

Ga je samen met je partner jullie nieuwbouwwoning betrekken? En is de wens aanwezig om op termijn een kindje te krijgen? Dan zou je hier bij de inrichting nu al rekening mee moeten houden. Maak je woning alvast kinderproof en hou in ieder geval één kamer boven over. Die kamer kun je mogelijk binnenkort al inrichting als babykamer.

Tip 5: richt je woning duurzaam én comfortabel in

In de huidige tijden is het absoluut aan te raden om je woning duurzaam én comfortabel in te richten. Dit doe je bijvoorbeeld met onderstaande tips:

  • Ga goed na op welke manier de woning al verduurzaamd zijn. Het is goed mogelijk dat er in de nieuwbouwwoning al een warmtepomp geïnstalleerd is. Of dat de spouwmuren van de woning al geïsoleerd zijn.
  • Hang horren in je woning op. Met horren weet je frisse lucht in je woning te krijgen, zonder hierbij last van muggen en andere insecten te kijken. Is het erg warm? Dan zet je de deur met veel plezier open, aangezien je hiermee de temperatuur in je woning laat dalen.
  • Kijk kritisch naar kieren bij de ramen en deuren. Zelfs bij een nieuwbouwwoning is het goed mogelijk dat er behoorlijke kieren bij ramen en deuren aanwezig zijn. Dek deze direct af middels tochtstrips.
731

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.