5 tips om een gokverslaving te voorkomen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

5 tips om een gokverslaving te voorkomen

Sinds 1 oktober 2021 is de gokmarkt volledig gereguleerd. Dit betekent dat alleen bookmakers met een geldige vergunning hun diensten in ons land aan mogen bieden. Met deze regulering tracht de overheid om meer controle over de gokmarkt te krijgen.

Het heeft er echter alle schijn van dat precies het tegenovergestelde gebeurd. Zo laten meerdere onderzoeken zien dat er alsmaar meer mensen zijn gaan gokken in ons land. De reden hiervoor? Onder meer de vele reclamespotjes die op televisie uitgezonden worden. Zet ’s avonds de TV aan en je ziet ongetwijfeld één of meerdere reclamespotjes van bookmakers.

Gokken op bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd is voor veel mensen leuk tijdverdrijf, maar het kent ook zijn keerzijde. Een gokverslaving ligt namelijk altijd op de loer. Met onderstaande 5 tips voorkom je een gokverslaving.

Tip 1: ben bewust van het gevaar

In onze maatschappij hebben we met het gevaar van tal van verslavingen te maken. Binnen dit rijtje is sinds enige jaren meer en meer ruimte voor de gokverslavingen.

Het is van belang om bewust te zijn van het gevaar. Verdiep je goed in wat een gokverslaving is, wat de invloed van zo’n verslaving is en hoeveel last andere mensen hier van hebben. Het is algemeen bekend dat het leven van veel mensen compleet bepaald wordt door de verslaving.

Bekijk ook:
7 geniale relatietips die ieder koppel gelukkiger maken

Tip 2: speel alleen met geld dat je kunt missen

Het doel van gokken is uiteraard om geld te verdienen. Om dát mogelijk te maken, zou je wel eerst geld naar je account over moeten maken. Het is van belang dat je alleen geld overmaakt dat je echt kunt missen. Zorg voor een buffer die groot genoeg is, zorg voor een gezonde financiële situatie en zorg voor een constante inkomstenstroom.

Speel je met geld dat je niet kunt missen? Dan bevind je je op glad ijs. De kans dat je dit geld kwijtraakt, is namelijk vrij groot. Zorg er daarom voor dat je hier serieus mee omgaat. Speel echt alleen met geld dat je 100% kunt missen.

Tip 3: cash winst uit

Bij het gokken wordt een bepaald stofje in je hersenen aangemaakt. Dit stofje zorgt ervoor dat je wilt blijven gokken, zéker als je winst hebt behaald. Als je winst hebt behaald, is het echter verstandig om deze winst uit te cashen.

Hiermee voorkom je een verslaving en neem je genoegen met hetgeen dat je hebt. Dat laatste is erg belangrijk bij het gokken en in bijvoorbeeld een casino. Sta je daarom op een mooie winst? Cash het dan uit en doe iets leuks met het geld.

Bekijk ook:
Vier trends om de seksuele gezondheid van mannen én vrouwen te verbeteren

Tip 4: stel limieten in

De bookmakers bij wie je een account aan kunt maken, moeten zich aan regels houden. Eén van de regels is dat ze de mogelijkheid aan moeten bieden om limieten in te stellen. Maak gebruik van deze limieten.

Deze limieten hebben bijvoorbeeld betrekking op het geld dat je over kunt maken. Je voorkomt hiermee dat je maar geld blijft pompen naar je account. Verder bestaat er ook een limiet voor een x aantal uur per dag dat je ingelogd kunt zijn. Ook op die manier hou je het gokken beter in de hand.

Tip 5: praat erover met andere mensen

Heb je het idee dat het gokken je leven meer en meer in zijn greep houdt? Deel dit met andere mensen. Deel het bijvoorbeeld met je vrienden of met je familie. Zij kunnen je helpen én je ziet hierdoor al snel in dat je in een ongezonde situatie beland bent. Erover praten met mensen is een goede stap om een (erge) gokverslaving te voorkomen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.