Comfortabel verwarmen met vloerverwarming 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Comfortabel verwarmen met vloerverwarming

Vloerverwarming heeft de afgelopen jaren ontzettend aan populariteit gewonnen. Sterker nog: het is haast niet meer weg te denken uit de moderne woning. Naast dat vloerverwarming de meest effectieve manier is om je voeten op te warmen, heeft het nog veel meer voordelen. Welke? Je leest het in dit artikel!

  1. Efficiënt en energiezuinig

Vloerverwarming is verkrijgbaar in elektrische of op water gebaseerde systemen. Beide systemen dienen uiteindelijk hetzelfde doel: het zorgen voor consistente en efficiënte verwarming vanaf de vloer. Een vloerverwarming verdeler zorgt ervoor dat de warmte over de ruimte wordt verdeeld. Waar traditionele radiatoren doorgaans dienen te worden verwarmd tot een hoge temperatuur om een ruimte effectief te kunnen verwarmen, heeft een vloerverwarming een veel lagere temperatuur nodig om een ruimte op te warmen. Milieuvriendelijk én het bespaart je een hoop stookkosten.

  1. Eenvoudig toepasbaar

Daarnaast is vloerverwarming aan te leggen onder vrijwel elk type vloer. Het beperkt je dus niet in je keuzevrijheid. Vloerverwarming gaat uitstekend samen met vloeren als laminaat, hout, tegels, plavuizen, en nog veel meer type vloeren. Houdt er wel rekening mee dat sommige vloertypen kunnen leiden tot (ondervloers-)warmteverlies. Informeer hierover bij de aanbieder van zowel de vloer als de vloerverwarming.

  1. Ruimtebesparend
Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Vloerverwarming is tevens ruimtebesparend. Je hoeft namelijk geen onaantrekkelijke radiatoren aan de muur te hangen. Alhoewel er tegenwoordig allerlei designradiatoren verkrijgbaar zijn, nemen zélfs die een hoop ruimte in beslag. Die ruimte heb je nu over.

  1. Installatie- en onderhoudsvriendelijk

Vloerverwarming is bijzonder makkelijk te installeren. Vooral in het geval van een nieuwbouw, verbouw- of renovatieproject. Een doorsnee doe-het-zelver met enige kennis van elektriciteit en buissystemen kan de klus gewoon zelf klaren. Daarnaast vergt vloerverwarming nauwelijks onderhoud. Tevens heeft vloerverwarming vaak een levenslange garantie, waardoor gemoedsrust is verzekerd.

  1. Veilig en comfortabel

Met vloerverwarming creëer je een kindervriendelijke omgeving, aangezien de verwarming zich ondervloers bevindt. Dit wil zeggen dat er geen uitstekende radiatoren meer aan de muur hangen waar de kinderen zich aan kunnen bezeren. Daarnaast maakt vloerwarming en het ontbreken van radiatoren aan de muur het eenvoudiger om je huis schoon en stofvrij te maken én te houden.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.