8 stoere en actieve hobby's voor 2022 12
Saved Read later
Deel dit bericht

8 stoere en actieve hobby’s voor 2022

Wil je in 2022 een nieuwe hobby gaan doen en ben je op zoek naar iets actiefs en gewaagds? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel zetten we 8 stoere en actieve hobby's voor je op een rij! Hoe ga jij je vermaken in 2022?

1. Mountainbiken

Ben je op zoek naar een actieve hobby voor buiten? Dan is mountainbiken wellicht de hobby die je zoekt. Met een mountainbike kan je lange fietstochten maken langs de wat wildere en ruigere gebieden in de natuur. Op deze manier zie je veel van het landschap en je bent ook nog eens zeer sportief bezig. Het is wel handig als je een goede fiets/mountainbike hebt, dus deze hobby heeft wel wat instapkosten.

2. Motorrijden

Vind je het idee van lange tochten door Nederland – of andere landen – wel tof klinken, maar vind je het fietsaspect minder leuk? Dan kan je ook eens nadenken over motorrijden. Dit is sowieso een van de stoerste hobby's die je kan doen, maar het is echter niet bepaald een makkie om hier mee te beginnen. Zo heb je natuurlijk een motor nodig, maar mag je ook de beschermende kleding – zoals motorlaarzen en een motorbroek – niet vergeten.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

8 stoere en actieve hobby's voor 2022 13

3. Karten

Heb jij vorig jaar ook zo genoten van de prestaties van Max Verstappen in de Formule 1? Dan is het misschien ook wel een leuke idee om je eigen racetalent te ontdekken op de kartbaan. Wist je dat Verstappen zo ooit is begonnen?

4. Boulderen

In Nederland mogen we dan geen bergen hebben, dat betekent niet dat we hier niet kunnen klimmen. Er bestaan namelijk meerdere sporthallen met klimwanden, waarbij je een uitdagende klim kan maken. Het voordeel van deze sportieve hobby is dat het vrij laagdrempelig is. Je hebt namelijk geen uitrusting of diploma's nodig!

8 stoere en actieve hobby's voor 2022 14

5. Kickboksen

Niet alleen Max Verstappen presteerde vorig jaar top, ook Rico Verhoeven liet weer zien de beste kickbokser ter wereld te zijn. Wil je hem nadoen? Dan is het tijd om de bokshandschoenen te voorschijn te halen! Je kan natuurlijk ook voor een andere vechtsport kiezen, zoals judo of karate.

6. Boogschieten

Was Legolas ook jouw favoriete personage van Lord of the Rings? En wil je ook zo goed kunnen schieten als Katniss Everdeen in The Hunger Games? Dan raad je het vast al, maar dan zou boogschieten wel eens de sport voor jou kunnen zijn. Je schiet dan misschien niet op orcs en andere duistere wezens, maar een schot in de roos geeft nog steeds een adrenalinerush. En daarnaast schiet er ook niemand terug, en dat is ook wel fijn!

Bekijk ook:
Besparen op boodschappen: 5 tips voor vrijgezellen

8 stoere en actieve hobby's voor 2022 15

7. Schieten

Als schieten met pijl en boog niet hard genoeg voor je gaat, dan kan je als alternatief ook naar een schietbaan met vuurwapens gaan. Zo voelt het net alsof je in Amerika bent!

8. Bijlwerpen

Een sport die de laatste tijd steeds populairder wordt is bijlwerpen. De naam zegt het al een beetje, want verrassend genoeg ga je hier dus met bijltjes gooien. Die bijlen gooi je ook weer op een doelwit, dus je moet ook daadwerkelijk een beetje mikken. Heb jij al eens met dit bijltje gehakt?

8 stoere en actieve hobby's voor 2022 16

Wat lijkt jou het leukste om te doen?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.