scheten
Saved Read later
Deel dit bericht

Baanbrekend onderzoek wijst uit: van scheten laten word je gelukkig

Mensen die zeggen dat een orgasme het lekkerste gevoel ter wereld is hebben nog nooit heel erg een scheet moeten laten. Iedereen doet het, en degenen die zeggen dat ze nooit een scheet laten liegen dat ze barsten. Onderzoek wijst zelfs uit dat mensen die hun gassen de vrije loop laten een stuk gelukkiger zijn dan mensen die het inhouden. Wij doken even in dit onderzoek met een luchtje.

Aantal scheten per dag

We kunnen alvast laten weten dat mensen gemiddeld 15 tot 25 scheten per dag laten. Veganisten laten meer scheten dan mensen die vlees eten, en deze stinken ook erger. Er is geen verschil tussen mannen en vrouwen. Het idee dat mannen meer scheten laten komt voort uit het feit dat mannen hun darmen vaker in gezelschap ontluchten, vrouwen doen dit vaker als er niemand in de buurt is.

Er zijn echter veel mensen die hun scheten inhouden omdat ze het gênant vinden. Het is logisch dat je ze niet onder etenstijd laat vliegen, maar ze altijd ophouden is ook niet verstandig. Dit kan tot buikkrampen leiden en worden de afvalstoffen die via een scheet jouw lichaam moeten verlaten belemmerd. Het gevoel van het inhouden van een scheet heeft ook effect op je gemoedstoestand.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

scheet gezond

Loslaten maakt gelukkiger

Alles wat je lichaam uit wilt moet in feite gewoon geloosd kunnen worden. Als je ontlast bent dan voel je jezelf lichter, en gelukkiger, onderzoek heeft dit uitgewezen. Zo hebben we eerder andere feitjes over scheten behandeld. Mensen die niet twijfelen om hun darmgassen meteen de vrije loop te laten als ze die drang hebben zijn per definitie dus gelukkiger.

Als je veel last van winderigheid hebt dan kan het zijn omdat je teveel lucht binnenkrijgt tijdens het eten. Het drinken van frisdrank is ook een grote boosdoener. Daarnaast zijn zwavelhoudende producten zoals kool en eieren niet bevorderlijk voor een lage gasproductie. Hoe dan ook; als je gelukkiger wilt worden dan moet je volgens het onderzoek dus je scheten gewoon de ruimte geven om te kunnen ontsnappen.

scheten weetjes

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.