8 Voordelen van een opzetzwembad in je tuin 13
Saved Read later
Deel dit bericht

8 Voordelen van een opzetzwembad in je tuin

Een zwembad in je tuin, wie droomt daar nou niet van? Met een opzetzwembad kan je die droom eenvoudig verwezenlijken. En in dit artikel leggen we uit waarom dat helemaal geen slecht idee is!

1. Een opzetzwembad is relatief minder duur

Je moet niet schrikken als je kijkt naar het prijskaartje van het aanleggen van een klassiek zwembad. Dat kost namelijk duizenden en duizenden euro's. Erg duur natuurlijk, en het is daarom voor de meeste mensen niet weggelegd. Gelukkig is er ook een veel goedkoper alternatief; in de vorm van een opzetzwembad. Deze zwembaden kosten veel minder geld, maar je kan er net zoveel plezier aan beleven. Zo kan je zwemmen in je eigen tuin, zonder dat je gelijk in de schuldsanering moet. Dat is wel zo prettig hè!

2. Een opzetzwembad is eenvoudig te onderhouden

Het onderhoud van een opzetzwembad is niet zo moeilijk. Zeker als je een opzetzwembad inclusief filterpomp neemt. Een filterpomp heeft twee functies, waarmee deze het zwembad goed schoonhoudt. Ten eerste zorgt de filterpomp ervoor dat het water schoon blijft door de viezigheden eruit te filteren. En, ten tweede houdt de pomp het water ook constant in beweging. Dit is nuttig, want doordat het water continue in beweging blijft, kunnen algen, bacteriën, schimmels en dergelijke er niet in groeien. En dat is toch wel prettig als je vaak van het zwembad gebruikmaakt.

Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

8 Voordelen van een opzetzwembad in je tuin 14

3. Een opzetzwembad komt in allerlei vormen en maten

Er zijn talloze verschillende soorten opzetzwembaden, bestaande uit meerdere vormen en maten. Hierdoor is er altijd wel een zwembad beschikbaar die precies bij je wensen past.

4. Een opzetzwembad kan je eenvoudig afbreken en opbergen

Een ander groot voordeel van een opzetzwembad is dat je deze eenvoudig kan afbreken en opbergen. Dat is super handig, want er zijn lange periodes waarin je eigenlijk geen gebruik maakt van het zwembad. Dan kan je het zwembad net zo makkelijk afbreken en opbergen. Scheelt toch ruimte in je tuin! Als het warmer wordt, tover je het zwembad weer tevoorschijn. Daarnaast is dit ook handig voor als je het zwembad wilt verplaatsen.

8 Voordelen van een opzetzwembad in je tuin 15

5. Een opzetzwembad heb je snel gekocht en geïnstalleerd

Een ander voordeel ten opzichte van een klassiek zwembad is het feit dat je veel sneller van een opzetzwembad kan genieten. Na de aanschaf kan deze zonder al te veel moeite binnen een paar dagen in je tuin klaar staan. Bij een klassiek zwembad gaat dat niet zo makkelijk. Daarvoor moet eerst je hele tuin verbouwd worden, voordat die er staat. Een opzetzwembad scheelt dus een hoop tijd en moeite!

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

6. Een opzetzwembad is milieuvriendelijker dan een normaal zwembad

Het water van een opzetzwembad komt meestal van de leiding, en dat is dus niet schadelijk voor het milieu. Dit is beter dan het chloorwater van een normaal zwembad, want daar kunnen je planten beter niet in contact mee komen! Daarnaast worden veel buitenzwembaden ook nog eens verwarmd, en dat kost veel energie. Een opzetzwembad is dus de groenere keuze!

8 Voordelen van een opzetzwembad in je tuin 16

7. Het is een geweldige manier voor verkoeling

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Hitterecords worden nu ieder jaar weer verbroken, en het is daarom geen gek vermoeden dat ook de aankomende zomer aardig warm gaat worden. Tijdens die zwoele temperaturen wil je eigenlijk maar één ding; en dat is lekker afkoelen. Dat kan je op talloze manieren doen, maar laten we even eerlijk zijn; niks is dan fijner om te genieten van het koele water van je zwembad.

8. Het is een leuke manier om meer te bewegen

We hoeven niemand meer uit te leggen dat bewegen gezond voor je is, toch? En met een opzetzwembad heb je een leuke extra manier erbij waarmee je lekker kan bewegen. Er zijn opzetzwembaden die groot genoeg zijn om wat baantjes te kunnen trekken. Zo hoef je niet meer naar de sportschool om aan je dagelijkse beweging te komen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.