8 Tips voor een gezellige tuin 12
Saved Read later
Deel dit bericht

8 Tips voor een gezellige tuin

Het is weer zomer en dat is natuurlijk het perfecte moment om in je eigen tuin van het zonnetje te genieten. Als je tuin er sfeervol uitziet dan komt de stemming er pas echt goed in, maar hoe creëer je nou een gezellige tuin? In dit artikel delen we onze favoriete tips voor een gezellige tuinrichting. Zo kan iedereen genieten van de zomer, ook als je niet op vakantie gaat!

1. Een lekkere zitplek in de tuin

Het eerste wat je moet regelen voor een gezellige tuin is een lekkere zitplek. Met goed weer zitten we graag buiten, dus het is dan wel zo belangrijk dat je een fijne plek hebt om te zitten. Kies voor een paar leuke stoeltjes, een lekkere bank of een luxe lounge set. Zo kan je op een comfortabele manier genieten van de zon.

Lekkere zitplek tuin

2. Veel groen in de tuin

Een tuin zonder groen kan anno 2021 echt niet meer. Tegels eruit en groen erin. In plaats van tegels kan je ook een mooie grasmat leggen. Geen zin in gras? Dan kan je ook leuke plantjes of een boom planten! Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ziet er vaak ook nog een stuk gezelliger eruit. Daarnaast zorgen gras, planten en bomen ook verkoeling (en schaduw) en dat is tijdens de hoge temperaturen ook mooi meegenomen!

Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

Groen in de tuin

3. Tuinverlichting

Tijdens de avonduren kan je een gezellig sfeertje in de tuin creëren met de verlichting, al moet je dan wel voor de juiste lampen kiezen. Een trend die je op dit moment veel ziet is led tuinverlichting, waarmee er met LED lampen een mooi sfeertje wordt gemaakt. Zo is een lichtslinger op dit moment een echte aanrader voor je tuin!

Tuinverlichting

4. Een overkapping

Bij een ruimere tuin kan je ook een overkapping overwegen. Een overkapping is een fijne toevoeging aan je tuin en huis omdat dit de ideale locatie is voor een gezellige zitplek.

overpakking

5. Fakkels en een vuurkolf

Fakkels en een vuurkolf zijn in de zomeravonden ook echte sfeermakers in de tuin. Zeg nou zelf, zo'n vuurtje geeft toch altijd een extra gezellig gevoel. Zie je het al voor je; met je vrienden of familie tot laat in de avond buiten rondom de vuurkolf zitten terwijl je marshmallows eet?

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Vuurkolf

6. Een vijver

Het is misschien een wat flinkere investering, maar een vijver in de tuin ziet er ook altijd behaaglijk uit. Er zijn daarnaast zelfs wetenschappers die beweren dat alleen al het uitzicht en geluid van water een positief effect heeft op de mentale gezondheid van mensen. Dat is ook weer mooi meegenomen!

Vijver

7. Vogelhuisje

Voor dierenliefhebbers is een vogelhuisje een goede aanrader voor de eigen tuin. Zo krijg je buiten weer wat extra gezelschap én het is ook fijn voor de vogels. Daarnaast kan het ook nog eens erg handig voor je uitpakken, want sommige vogels eten graag ongedierte zoals processierupsen. Dat kan pas goed van pas komen!

Vogelhuisje

8. Accessoires

Een gezellige tuin maak je natuurlijk af met wat leuke accessoires. Hier kan je echt van alles voor gebruiken en helemaal je eigen stijl in los laten. Denk bijvoorbeeld aan wat leuke kaarsen, fraaie potjes, ouderwetse lampen of een mooi beeldje of schilderijtje.

garden beside house

Heb jij nog een tip voor een gezellige tuin? Deel je tip dan hieronder!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.